h

Nieuws uit 2015

31 december 2015

Het jaar 2015 uit het archief van de SP Weert

2015 was een jaar met grote successen, moeilijke keuzes, wereldproblemen die ook Weert bereikten en alwéér een verkiezingsoverwinning voor de SP. Lees er alles over en kijk ernaar in het inmiddels gebruikelijke SP-jaaroverzicht.

Lees verder
16 december 2015

VVD, Weert Lokaal en SP: gratis parkeren tijdens koopavond, tarieven niet omhoog

De partijen SP, VVD en Weert Lokaal stellen enkele laatste wijzigingen voor in het veelbesproken nieuwe parkeerplan van de gemeente Weert. Ze willen het beleid nog eenduidiger maken door het betaald parkeren iedere dag van negen uur ’s morgen tot zes uur ’s avonds te laten duren. Behalve de zondag, die blijft op straat en op de pleinen gratis, parkeren tijdens de koopavond op donderdag wordt eveneens gratis. De parkeertarieven gaan niet omhoog en de drie partijen gaven het college een duidelijke opdracht mee om ernaar te streven volgend jaar de tarieven te laten dalen.

Lees verder
16 december 2015

ROOD in actie vóór gratis bellen naar Land van Horne

Foto: Ibrahim Doslu / ROOD Weert / SP Weert

Zorginstelling Land van Horne die onder meer in Weert actief is bracht onlangs een bericht uit dat haar cliënten zeer tevreden zijn. Los van de vraag hoe betrouwbaar het eigen onderzoek is zitten de bestuurders van Land van Horne er warmpjes bij. En dat wordt sinds enige tijd mede betaald door mensen die naar de zorginstelling willen bellen.

Lees verder
15 december 2015

VVD, SP en Weert Lokaal presenteren verbeterplan Stationsplein

Foto: Joey Engelen / VVD Weert

Het nieuwe Stationsplein in Weert is inmiddels een jaar af maar blijft de gemoederen bezig houden. Hoewel het erop lijkt dat men aan de situatie begint te wennen blijven een paar hardnekkige pijnpunten bestaan waarvoor de VVD, SP en Weert Lokaal geen oplossingen zien zonder fundamentele aanpassingen van het plein. De partijen stellen daarom voor om afscheid te nemen van het principe ‘shared space’ en verkeersstromen meer te gaan scheiden.

Lees verder
15 december 2015

Waterschap: beverdam in overleg met boeren verwijderd

Foto: fam. van den Hurck / SP Weert

Begin november stelde de SP vragen aan het Waterschap Peel en Maasvallei over het verwijderen van de beverdam die sinds eind vorig jaar herhaaldelijk door een bever wordt gebouwd in de Houtstraatlossing. De SP en ook omwonenden zagen geen directe aanleiding voor het verwijderen van de dam maar het Waterschap wel op basis van het advies van een deskundige.

Lees verder
10 december 2015

ROOD-voorman Mathijs Fiddelaers in partijblad SP

Foto: Karen Veldkamp / De Tribune / SP

Contactpersoon van ROOD- Weert en bestuurslid van de SP afdeling Weert Mathijs Fiddelaers staat deze maand paginagroot in De Tribune, het partijblad van de SP. In de rubriek ‘Linksvoor’ wordt de 25-jarige Nederweertenaar geïnterviewd.

Lees verder

Pagina's

U bent hier