h

Nieuws uit 2001

7 december 2001

Voorzitter SP-Weert naar Eurotop Brussel

Op 13 en 14 december vindt in Brussel de halfjaarlijkse Eurotop plaats. De Weerter SP-voorzitter Paul Lempens is een van de SP-gedelegeerden die deelnemen aan de demonstraties en debatten die tijdens de Eurotop gehouden worden. De SP werkt samen met andere organisaties in het zgn. d14-initiatief. Het d14-initiatief staat voor een ander Europa, een Europa dat rechtvaardig, solidair en democratisch is.

Lees verder
5 november 2001

SP vraagt om actie Balans op Schuttebeemd

Bij buurtonderzoek van de Socialistische Partij in de wijk Groenewoud bleek bij een aantal huurders van de woningen aan de Schuttebeemd (81-109) nogal wat onvrede te bestaan over het onderhoud aan de woning.

Lees verder
11 oktober 2001

'Leidt Paul Lempens Weerter SP naar raadszetel?'

Hij is 27 jaar jong en wil in maart de Weerter SP naar één, misschien wel twee zetels in de Weerter gemeenteraad leiden. Paul Lempens, geboren en getogen Weertenaar, heeft een HBO-opleiding Bibliotheek en Documentatie. Hij deed een jaar vrijwilligerswerk in de Filippijnen. Nu werkt hij aan de Technische universiteit in Eindhoven. "Ik doe daar het automatiseringswerk in de bibliotheek ", licht hij toe. Vier jaar geleden deed de SP niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Weert. "De basis was toen te smal. Maar nu telt onze afdeling zeventig leden en zijn we op meerdere fronten actief bezig. We komen met een kieslijst van zeker dertig mensen, dat is geen punt", verklaart de huidige Weerter SP-voorzitter Paul Lempens.

Lees verder
3 oktober 2001

SP Weert doet mee aan verkiezingen gemeenteraad

De Socialistische Partij afdeling Weert doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart. Voor deelname is besloten op een onlangs gehouden ledenvergadering.

Lees verder
19 september 2001

SP wil andere oplossingen dan domweg sloop Serviliusstraat

De Socialistische Partij (SP) heeft de gemeente Weert gevraagd met een goed buurtbeleid, goede voorzieningen, beter wijkbeheer en een goed toewijzingsbeleid te komen voor met name de Serviliusstraat in de wijk Keent. Dat vindt zij een betere oplossing dan plompverloren sloop van de sociale huurwoningen aldaar.

Lees verder
5 september 2001

Tegemoetkoming verhuis- en herinrichtingskosten omhoog!

De Socialistische Partij roept de huurderbelangenorganisaties in Weert, Nederweert en Stramproy op om hun krachten te bundelen en gezamenlijk bij de verhuurders aan te dringen op een aanvaardbare tegemoetkoming in verhuis- en inrichtingskosten in geval van gedwongen verhuizing bij renovatie of sloop.

Lees verder

Pagina's

U bent hier