h

Nieuws uit 2008

24 december 2008

15 januari debatavond over de kredietcrisis

Het gelijk van de SP? ongecontroleerd kapitalisme werkt niet, ook niet in WeertOp donderdag 15 januari organiseert de SP afdeling Weert een grote debatavond over de kredietcrisis met lokale gasten, kamerleden van de VVD en SP uit de Eerste- en Tweede Kamer. Plaats van handeling: de concertzaal van het RICK in de Beekstraat in Weert.

Lees verder
24 december 2008

De Belgische Betuwelijn

STOP de IJzeren Rijn!Door Weert - mijn stad - loopt een spoorlijn. De intercity naar Eindhoven en naar Roermond stopt hier. Vlak voor Weert, in het Brabantse Budel, even na de Belgische grens, na het natuurgebied de Weerter- en Budelerbergen en na het bekende vakantiepark ‘Weerterbergen‘, sluit een enkelspoorslijntje aan op het intercityspoor. Dat is de ‘IJzeren Rijn’ die loopt van de Antwerpse haven naar het Duitse Roergebied. Na Roermond loopt deze door het Nationaal Park de Meinweg. Dit enkelspoor zonder elektrificatie, met onbeveiligde spoorwegovergangen wordt al jaren niet meer gebruikt.

Lees verder
18 december 2008

Comité Stop uitverkoop thuiszorg Weert aanwezig bij protest in den Haag

Protestactie in den HaagVoorafgaand aan een debat in de Tweede Kamer over de WMO werd er gisteren gedemonstreerd op het Plein voor het Tweede Kamergebouw in Den Haag tegen verslechteringen in de thuiszorg. Ook leden van het comité 'Stop uitverkoop thuiszorg Weert' protesteerden mee.

Lees verder
12 december 2008

SP wil duidelijkheid over vernielingen urnenveld Boshoverheide

Onlangs is een aantal grafheuvels in het urnenveld bij de Boshoverheide door graafwerkzaamheden in meer en mindere mate ernstig beschadigd. Het urnenveld uit de IJzertijd, en het grootste in West Europa, is een belangrijk deel van onze cultuurhistorische erfenis en heeft daarom ook de status van monument gekregen. De SP wil weten wie er verantwoordelijk is voor de vernielingen.

Lees verder
10 december 2008

Ingezonden bericht: doneer een kerstpakket

Werkgroep Voor Iedereen uit Weert zamelt dit jaar weer kerstpakketten in voor mensen die met kerst iets extra’s kunnen gebruiken. Dit jaar verspreiden we geen kerstpakketten in Weert en omgeving. De werkgroep heeft er dit jaar voor gekozen de nadruk te leggen op het verstrekken van kerstpakketten aan bewoners van het asielzoekerscentrum in Baexem.

Lees verder
6 december 2008

Plan voor mestvergistingfabriek Tungelroy: veel haken en ogen.

een typische mestvergistingsinstallatieInwoners van Tungelroy zijn niet blij met het plan voor een mestvergistingfabriek in het toekomstige Landbouw Ontwikkelingsgebied (LOG) vlakbij het dorp. De SP begrijpt waarom de mensen boos zijn, de mestvergistingfabriek zat namelijk niet in de oorspronkelijke plannen voor het LOG, die anderhalf jaar geleden met veel pijn en moeite tot stand zijn gekomen. Wat is mestvergisting, en wat vindt de SP van dit plan?

Lees verder

Pagina's

U bent hier