h

Nieuws uit 2016

30 december 2016

Het jaar 2016 uit het archief van de SP Weert

Foto: Sjoerd van Hoof WeertdeGekste / weertdegekste

Met de jaarwisseling in aantocht zet de SP traditiegetrouw de belangrijkste Weerter politieke hoogte- en dieptepunten op een rijtje. Voor de SP was 2016 een jaar om te vieren want er werd veel bereikt! Lees er alles over in 'het jaar 2016 uit het archief van de SP Weert.'

Lees verder
29 december 2016

Soeprecht voor iedere Weertenaar

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert

Vandaag vond in de Weerter binnenstad voor de derde keer het evenement ‘Marktrecht voor iedere Weertenaar’ plaats. Van zonsopkomst tot zonsondergang mag iedereen die dat wil spulletjes verkopen in een kraampje in de binnenstad. De SP was er dit jaar ook weer bij en deelde gratis soep uit.

Lees verder
27 december 2016

SP blijft noodbevel burgemeester steunen

Foto: Jan Leenders

Vandaag is er commotie ontstaan rond het noodbevel dat burgemeester Heijmans momenteel heeft ingesteld om  zo’n vijentwintig  ongewenste vreemdelingen binnen het AZC te houden. Rechtsdeskundigen van het Centrum voor Orde en Veiligheid bepleiten vanmorgen bij BNR-nieuwsradio dat hij zijn boekje te buiten gaat. Ook Weerter SP fractievoorzitter Jeroen Goubet werd geinterviewd.

Lees verder
27 december 2016

Krijgen zieke kastanjebomen in Weert een behandeling of de zaag?

Foto: onbekend / Universiteit van Wageningen

Sinds 2002 worden kastanjebomen in Nederland geteisterd door de zogenaamde bloedingziekte. In de afgelopen twee jaren worden er door het hele land opmerkelijke resultaten geboekt met een zogenaamde warmtebehandeling. Bijna alle bomen komen erbovenop en de behandeling is bovendien goedkoper dan kap. De SP wil weten of Weert ook al kiest voor genezing in plaats van omzagen.

Lees verder
26 december 2016

Bert Peterse rent voor het goede doel

Foto: SP / www.sp.nl

Samen met tientallen andere SP’ers rende Weerter afdelingsvoorzitter en kandidaat Kamerlid afgelopen vrijdag voor het goede doel. Tijdens de zogenaamde ‘Roemer-run’ werd er van Den Haag naar het Glazen Huis in Breda gerend. De opbrengst van de sponsorloop was dan ook bedoeld voor de liefdadigheidsactie van Serieus Request van radiostation 3FM.

Lees verder
22 december 2016

Risse bekrachtigd samenwerking met PSW

Foto: onbekend / onbekend

Sociale werkvoorziening De Rissen en Pedagogisch Sociaal Werk (PSW), beiden uit Weert, hebben vandaag hun samenwerking officieel vastgelegd. Dat gebeurde onder toeziend oog van  wethouder Paul Sterk. Het proefproject dat zorg en werk met elkaar verbindt is daarmee een vaste samenwerking geworden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier