h

Nieuws uit 2020

7 december 2020

SP vraagt gemeenten naar compensatie toeslagenaffaire

Foto: sp.nl / sp.nl

Veel ouders zijn het afgelopen jaar gedupeerd door de Belastingdienst doordat zij onterecht werden beschuldigd van fraude met de kinderopvangtoeslag. Vele van hen zitten nog in diepe ellende. Ook in de gemeente Weert, Nederweert en Cranendonck.

Lees verder
19 november 2020

SP vraagt bewoners naar hun mening

Foto: Mathijs Fiddelaers

De gemeente heeft plannen om de wijken Keent en Moesel te vergroenen. In deze plannen staat ook dat 650 portiekwoningen in
deze wijken verdwijnen en worden vervangen door nieuwbouw. Voordat de sloopkogel door de flats gaat is de Weerter SP benieuwd naar de mening van bewoners.

Lees verder
2 november 2020

Interview met Gerard Matthijssen

Foto: Riya Geboers

Wanden vol boeken, een platenspeler, het voerbakje voor de kat, replica zwaarden op een houder, wat makkelijke fauteuils, een tafel met papieren, een bank voor het raam. Het is de gezellige woonkamer van Gerard Matthijssen, 68 jaar, uit Weert. Hij woont op Boshoven. Een ‘eenpitter’, zoals hij zegt.

Lees verder
24 oktober 2020

Paul Lempens schrijft eigen boek

Foto: SP / Paul Lempens

Paul Lempens heeft een boek geschreven over de geschiedenis van de SP afdeling in Weert. Het is een knappe prestatie om dit boek in eigen beheer uit te geven. Het is voor de geschiedenis van de partij in Weert waardevol om ook op deze manier het afdelingswerk vast te leggen.

Lees verder
19 oktober 2020

Wilde dieren niet meer welkom in weert

Foto: SP / SP Weert

Vanaf 1 september gelden er nieuwe regels die zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Weert.  Zo zijn evenementen met het gebruik van wilde dieren niet meer toegestaan. Een succes, want al in 2008 diende ROOD Weert hiervoor een burgerinitiatief in.

Lees verder
9 oktober 2020

UPDATE: avond over de geschiedenis van de SP

Foto: SP / SP.nl

UPDATE: Door de aangescherpte Corona-maatregelen zijn wij genoodzaakt de avond over de geschiedenis van de SP digitaal te organiseren. Dit betekent dat u niet naar buurthuis Moesel hoeft te komen, maar vanuit thuis aan de bijeenkomst kunt deelnemen. Leden hebben hiervoor een uitnodiging per mail ontvangen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier