h

Nieuws uit 2011

31 december 2011

Het jaar 2011 uit het archief van de SP Weert

Op oudjaarsdag laat iedereen zijn gedachten nog eens gaan over het afgelopen jaar. Zo ook de SP. Net als voorgaande jaren heeft de SP een samenvatting gemaakt van de meest markante gebeurtenissen in de afdeling in 2011.

Lees verder
24 december 2011

SP verspreidt nieuwjaarswens in Weert

Vlak voor de feestdagen heeft de SP een nieuwjaarswens huis aan huis verspreidt in Weert. Daarin maakt de SP haar goede voornemen kenbaar; ook in 2012 weer samen met de mensen knokken voor een sociaal Weert.

Lees verder
17 december 2011

Bezuinigingstapeling treft ouders met leerlingenvervoer

Er wordt 100.000 euro bezuinigd op het leerlingenvervoer. VVD, CDA, Weert Lokaal en D66 stemden voor deze maatregel. Hierdoor worden kwetsbare kinderen op het speciaal basisonderwijs de dupe. De SP is tegen en vond de PvdA aan haar zijde.

Lees verder
17 december 2011

VVD, CDA en WL maken centrum bezoeken duurder

De Weerter coalitiepartijenOf je nou met de auto of met de fiets naar het centrum van Weert komt, het bezoeken van de binnenstad wordt duurder. Dat is de uitkomst van de raadsvergadering van veertien december. Per één januari wordt het parkeertarief tien procent verhoogd in zone één (centrum) naar één euro tien en in zone twee naar zeventig cent. Fietsers die van de tot nu toe gratis bewaakte stalling gebruik maken, betalen vanaf januari vijftig cent. De SP is tegen deze maatregelen omdat dit niet past in een gastvrije binnenstad.

Lees verder
17 december 2011

Geen concurrentie spoor Weert – Eindhoven

het treinstation in WeertOnlangs maakte minister Schultz bekend dat vanaf 2015 op de spoorlijn Weert - Eindhoven mogelijk treinen van een andere vervoerder dan de NS gaan rijden. De SP in Weert vroeg het college hiertegen te protesteren. En met succes: de minister ziet voorlopig af van concurrentie op het spoor tussen Weert en Eindhoven.

Lees verder
13 december 2011

SP wil gratis fietsenstalling behouden

Heeft de SP een date met jou?De SP stelt tijdens de komende raadsvergadering van 14 december voor om de bewaakte fietsenstalling aan de Hegstraat ook in 2012 gratis te houden. Het college stelt voor om 50 cent per stalling te vragen. Hiermee wordt 30.000 euro bespaart. Het gratis houden van de stalling levert nog steeds een besparing van 6.000 euro op.

Lees verder

Pagina's

U bent hier