h

Nieuws uit 2022

8 november 2022

SP’ers in Groenewoud op pad met de Volkspetitie

Foto: Sylvie van Dijk

Omdat onze energievoorziening is geprivatiseerd, hebben we er nu niets meer over te zeggen en worden commerciële bedrijven lachend rijk, terwijl wij in de kou zitten. Dit moet anders. Daarom gingen SP’ers afgelopen weekend de wijk Groenewoud langs de deuren met onze volkspetitie: nationaliseer onze energie.

Lees verder
4 november 2022

Leden in gesprek met partijvoorzitter Jannie Visscher

Foto: Arjan van den Bosch

Donderdag 3 november was Jannie Visscher, voorzitter van de SP, te gast in een politiek café. Na een kort vraaggesprek over de staat van ons land en wat ons te doen staat kregen leden alle ruimte om met haar in gesprek te gaan.

Lees verder
2 november 2022

Jorge Wolters Gregório voorgedragen als nieuwe lijsttrekker SP Limburg

De kandidatencommissie van de SP in Limburg heeft vandaag Jorge Wolters Gregório uit Roermond unaniem voorgedragen als lijsttrekker voor de verkiezingen van Provinciale Staten op 15 maart 2023. Jorge is op dit moment woordvoerder van de SP-Statenfractie in het Limburgs Parlement op het gebied van klimaat, energie en vervoer. Daarnaast is hij fractievoorzitter in de gemeenteraad van Roermond. Na Jorge volgen twee nieuwe ambitieuze vrouwen op de lijst van de SP. Dit zijn Cynthia Smeets uit Maastricht en Laila Kuiper uit Venlo, de hoogste nieuwkomer op de lijst. De top-5 wordt compleet gemaakt door oud-Statenlid Peter Visser uit Valkenburg en huidig Statenlid René van der Valk uit Noorbeek.

Lees verder
12 oktober 2022

Teken de volkspetitie: Verlaag de kosten en nationaliseer onze energie

Foto: SP

De energierekening moet omlaag. Energie is een basisvoorziening. Iedereen heeft energie nodig en wil dat het liefst zo goedkoop en schoon mogelijk. Omdat onze energievoorziening is geprivatiseerd, hebben we er nu niets meer over te zeggen. Wij zeggen: nationaliseer onze energie en verlaag de rekening.

Lees verder
15 september 2022

Geslaagde eerste afdelingsbarbecue SP Weert

Foto: Mathijs Fiddelaers

Bij de SP gaan strijd voor een betere wereld en gezelligheid hand in hand. Daarom organiseerde de Weerter afdeling een barbecue voor alle leden. Aangezien de avond goed is bevallen is besloten om de barbecue ieder jaar terug te laten komen.

Lees verder
12 september 2022

SP Weert in actie voor meer koopkracht

Foto: SP

Steeds meer mensen komen in de problemen door de gestegen kosten voor energie, boodschappen en tanken. Bijna één op de tien kinderen leeft volgend jaar zelfs in armoede, heeft het CPB onlangs bekend gemaakt. Terwijl de winsten van grote bedrijven torenhoog zijn, stijgende de kosten voor mensen en blijven de inkomens achter. De SP is daarom een campagne begonnen voor meer koopkracht. Ook de Weerter SP-afdeling sluit hierbij aan. Volgens de partij moeten de kosten omlaag en de inkomens omhoog.

Lees verder

Pagina's

U bent hier