h

Nieuws uit 2014

27 december 2014

Het jaar 2014 uit het archief van de SP Weert

2014 was een succesjaar voor de Weerter SP. na een flinke verkiezingsoverwinning trad de SP voor het eerst toe tot het stadsbestuur van Weert. Maar dat was niet het enige. De SP was actiever op straat en kreeg meer voor elkaar dan ooit.

Lees verder
24 december 2014

Voorstellen SP voor socialere uitvoering participatiewet in Weert halen geen meerderheid

Tijdens de laatste raadsvergadering van het jaar zijn 10 verordeningen vastgesteld waarmee de gemeente Weert de invoering van de participatiewet regelt. Voor 1 juli 2015 volgen nog 5 andere verordeningen. Een aantal van de verordeningen zorgen voor een meer sociaal beleid in Weert. Een tweetal voorstellen van de SP om het nog socialer te doen haalden het niet maar er is hoop voor de toekomst.

Lees verder
24 december 2014

Wonen Limburg: sloop woningen niet aan de orde

Foto: onbekend / huislijn.nl

De afgelopen week bereikten verontrustende berichten de SP over de mogelijke sloop van wel negentig huurwoningen in Weert. Het zou gaan om deel van de portiekflats aan de Sint Joseflaan, Dillenburg en Laurenburg in de wijken Moesel en Keent. Wonen Limburg zocht zelf contact met de SP om de geruchten te ontkrachten.

Lees verder
19 december 2014

Heeft Weert risico´s asbestbrand in kaart?

Foto: Franco Gori / dagblad De Limburger

Naar aanleiding van de brand in Roermond waardoor een groot gebied in die stad vervuild is met asbest heeft de SP vragen gesteld aan het college van B&W. De socialisten willen weten of de gemeente Weert soortgelijke risico’s in kaart heeft en of er plannen klaarliggen om snel en goed te reageren als het misgaat. Ook wil de SP weten of de gemeente actief pandeigenaren gaat proberen over te halen asbest te laten verwijderen.

Lees verder
18 december 2014

College op initiatief SP aan de slag met LED-verlichting

Foto: Jeroen Goubet / eigen werk

Het college van B&W is aan het bekijken of het versneld vervangen van alle of een groot deel van de huidge straatverlichting in Weert door LED-verlichting een optie is. Contacten met de gemeente Tilburg waar dit enkele jaren geleden met succes is gestart zijn inmiddels aangeknoopt. Dat meldde wethouder Gabriëls van duurzaamheid dinsdag aan de SP nadat de partij enkele weken terug aan hem de suggestie had gedaan.

Lees verder
10 december 2014

SP wil opheldering over voortdurende stroeve communicatie gemeente

De SP is niet te spreken over het zoveelste geval van miscommunicatie tussen de gemeente aan de ene kant en inwoners en belangengroepen aan de andere kant. Directe aanleiding is de noodkreet van het buurtschap Moesel1 dat het vertrouwen in de gemeente dreigt te verliezen door slechte communicatie over aanpassingen aan de kruising Maaseikerweg - Beatrixlaan.

Lees verder

Pagina's

U bent hier