h

Nieuws uit 2007

28 december 2007

SP: geen probleem met bouw moskee, maar wel onder harde voorwaarden

Onlangs berichtte de media over de voorgenomen bouw van een nieuwe moskee in Weert. Dit omdat de bestaande Osman Gazi moskee in de wijk Fatima kampt met ruimtegebrek. Als locatie wordt het parkeerterrein in de verkeerslus van de Suffolkweg, bij de aansluiting met de Ringbaan en de Boshoverbrug genoemd.

Lees verder
24 december 2007

De woon-zorg complexen, belofte of vergissing?

Een woon-zorgcomplex (wozoco) is een nieuw soort huisvesting voor ouderen. Vroeger bestond er de keuze om in een aanleunwoning, een verzorgingstehuis, een verpleegtehuis of gewoon zelfstandig te blijven wonen. Een nadeel van de eerste drie is dat die instellingen erg grootschalig zijn, en vaak niet in de wijk of het dorp liggen waar de mensen altijd gewoond hebben. Een nadeel van zelfstandig blijven wonen is dat men misschien niet altijd de juiste zorg krijgt als deze nodig is.

Lees verder
23 december 2007

SP blij met concessie België omtrent IJzeren Rijn

STOP de IJzeren Rijn!Vrijdag werd bekend dat België bereid is om te praten over alternatieven voor de IJzeren Rijn. Het land hield al jaren krampachtig vast aan een spoorverbinding over het bestaande historische tracé. Dat België nu bereid is te praten zorgt ervoor dat er ruimte komt om een echte oplossing te zoeken.

Lees verder
21 december 2007

SP wil duidelijkheid over invulling van wozoco’s

Wozoco Keent aan de Zuiderstraat in aanbouwDe komst van het woon/zorg complex (wozoco) op Keent lijkt een eerste teken dat de ouderenzorg in Weert in de toekomst zal verschralen. Zo lijkt er geen bemande receptie, geen winkeltje, en geen ontmoetingsruimte met vaste kracht te komen om maar enkele voorbeelden te noemen.

Lees verder
15 december 2007

Ingezonden bericht: Kerstpakketten Voor Iedereen

'Voor iedereen'Bij deze wil ik uw aandacht vragen voor "Kerstpakket voor Iedereen".
Een groep jongeren zamelt al een aantal jaren kerstpakketten in voor mensen die het niet zo breed hebben en wel iets extra's kunnen gebruiken met de kerst.

Lees verder
13 december 2007

Meerderheid raad: geen 25.000 euro nodig voor onderzoek JOP’s

De Jongeren ontmoetingsplaatsen (JOP’s) in Weert zitten de laatste tijd steeds minder vol. Voor maarliefst 25.000 euro wilde het College van B&W een onderzoeksbureau in de arm nemen om te onderzoeken waarom, en hoe het tij te keren. De SP vindt dit de omgekeerde weg, en nogal een smak geld.

Lees verder

Pagina's

U bent hier