h

Nieuws van de afdeling

4 juni 2024

Brussel is dichterbij dan je denkt

Foto: SP

Dinsdagavond hing de Weerter SP afdeling een nieuwe wegwijzer op aan een verkeersbord richting de grote rotonde op Boshoven. Daarop is de afstand te zien richting Brussel (120 km) en Den Haag (174 km). Hiermee willen zij duidelijk maken dat Brussel zowel fysiek als politiek dichterbij is dan je denkt. Het is daarom ook een oproep om komende donderdag op de SP te stemmen voor het Europees Parlement.

Lees verder
31 mei 2024

Oorlog in Oekarïne is vooral een strijd om macht

Foto: Mathijs Fiddelaers

Op donderdag 30 mei kwam Guido van Leemput naar Weert om in gesprek te gaan over de Oorlog in Oekraïne. Hij nam aanwezigen mee in de oorsprong, ontwikkelingen en oplossingen voor dit conflict. Wel bleek dat de werkende klasse de prijs betaalt van een oorlog die niet van hen is terwijl aandeelhouders van de wapenindustrie hun zakken vullen.  

Lees verder
21 mei 2024

SP WEERT ORGANISEERT 30 MEI AVOND OVER DE OORLOG IN OEKRAINE

Foto: Mathijs

Sinds de inval van Rusland in 2022 worden we overladen met informatie uit Rusland, Oekraïne, Europa en Nederland met ieder hun eigen verhaal. De waarheid ligt waarschijnlijk ergens in het midden. Tijdens deze avond gaan we dieper in op de oorsprong, verloop en mogelijke oplossingen van de oorlog. De avond wordt georganiseerd in Buurthuis Fatima aan Zet en start om 19.30 uur.

Lees verder
4 maart 2024

SP kiest Europese lijsttrekker en nieuw bestuur

Foto: SP

Afgelopen zaterdag kwamen SP’ers uit het hele land naar Bussum voor het congres. Op de agenda stonden twee belangrijke zaken: de Europese verkiezingen en de verkiezing voor een nieuw partijbestuur. Namens de afdeling Weert waren Nico en Mathijs aanwezig.

Lees verder
20 februari 2024

SP leden gaan naar de bioscoop

Foto: Mathijs

Afgelopen maandag gingen leden van de SP samen naar de film. Misschien wat ongebruikelijk om als politieke partij naar de bioscoop te gaan maar die avond draaide de nieuwe film van Ken Loach ‘The Old Oak’. Hij gebruikt zijn films om sociaal én economisch onrecht aan te kaarten maar vooral om een gevoel van hoop over te brengen.

Lees verder
20 november 2023

Kinderarmoede: pleisters helpen niet…

Foto: Mathijs Fiddelaers

Maandag 20 november hing de SP Weert een banner op aan een viaduct boven de A2 en het viaduct Hushoven in de wijk Boshoven om aandacht te vragen voor het stijgende aantal kinderen dat opgroeit in armoede. De partij vindt dat de afgelopen jaren vooral pleisters zijn geplakt, in plaats van dat het probleem bij de wortels werd aangepakt. De actie is onderdeel van een provinciale actie

Lees verder

Pagina's

U bent hier