h

Nieuws uit 2005

31 december 2005

Zalm in Weert

Zalm mootjes Vandaag heeft de SP in Weert blikjes zalm aangeboden aan de Voedselbank Weert. Dit naar aanleiding van de uitspraken van minister Zalm over de armoede in Nederland. Minister Zalm noemde de armoede “betrekkelijk”. Bijna 400.000 kinderen groeien op in langjarige armoede, veel ouders moeten van weinig rondkomen.

Lees verder
31 december 2005

SP Weert wenst winkelend publiek het beste voor 2006

Vandaag heeft de SP in Weert het winkelend publiek het beste gewenst voor het nieuwe jaar. De burgers in Weert kunnen aan de SP laten weten wat zij wensen voor 2006. Deze wensen komen aan bod in het volgende politiek café "De Tomaat" op 12 januari in Muziekcentrum de Bosuil.

Lees verder
22 december 2005

Weert verdient beter!

De Socialistische Partij laat zich leiden door drie centrale begrippen: menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. Naar onze mening zijn deze pijlers onlosmakelijk verbonden met de menselijke beschaving en de vooruitgang. Ze zijn een voorwaarde voor een betere wereld en dus ook voor een beter Weert.

Lees verder
21 december 2005

Ouderen en de computer (door Jan Tak)

Ongeveer 40 jaar geleden gooide mijn moeder de afstandbediening van de T.V. kapot. Van dat luxe ding werd een mens alleen maar lui, zei ze. De werkelijke reden was dat ze er niet mee overweg kon. Te veel toeters en bellen en te klein uitgevoerd voor haar stram geworden vingers.

Lees verder
19 december 2005

Wat heeft de SP gedaan de afgelopen periode? Een verantwoording

In de vier jaar dat de SP in de gemeenteraad zit hebben wij ons binnen en buiten de gemeenteraad ingezet voor een groot aantal zaken. En met succes! Hieronder een bloemlezing uit het werk waarin actie en fractie zijn gecombineerd.

Lees verder
17 december 2005

Voorstel SP-Weert voor Fair Trade inkoopbeleid overgenomen door landelijke partijraad

logo congresHet hoogste partij-orgaan van de SP, de partijraad, heeft vandaag ingestemd met een wijzigingsvoorstel van de SP afdeling Weert. Het was het enige wijzigingsvoorstel dat werd overgenomen. De afdeling stelde voor om het inkoopbeleid van de partij zoveel mogelijk volgens de regels voor eerlijke handel en milieubewust te laten gebeuren.
Het wijzigingsvoorstel wordt nu toegevoegd aan een kritische evaluatie waarin werd besloten hoe de partij verder dient te werken op organisatorisch gebied. In oktober hebben de leden van de partij-afdeling deze in Weert besproken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier