h

Nieuws uit 2021

11 december 2021

SP WEERT DOET NIET MEE AAN GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN

Foto: Theo van de Winkel voor Weertdegekste / www.weertdegekste.nl

Leden van de Weerter afdeling van de SP hebben tijdens hun ledenvergadering besloten niet deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Zij vinden het belangrijker dat de afdeling eerst sterker wordt voordat zij meedoen aan verkiezingen.
De SP doet niet mee aan de verkiezingen, zodat ze in het straatbeeld het contact met de inwoners kan versterken.

Lees verder
13 november 2021

Marktonderzoek energiearmoede in weert

Foto: Nelleke Snijders / SP Weert

Zo'n 550.000 Nederlandse huishoudens leven in zogeheten energiearmoede. Zij hebben een hoge energierekening, meestal een slecht geïsoleerd huis en een laag inkomen. Dat concludeerde onderzoeksorganisatie TNO, op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek voor ruim 6,1 miljoen huishoudens. De keuzes die de politiek maakt, brengt mensen in gevaar doordat zij soms moeten kiezen tussen koken of verwarmen. Soms nemen mensen dan ongelooflijke risico's omdat het maken van deze keuze een onmogelijke opgave is.

Lees verder
18 augustus 2021

Huurders starten offensief tegen wooncrisis

Foto: Nico van den Bent

Op 1 juli gebeurde iets wat sinds 1959 niet meer is gebeurd: de huren van sociale huurwoningen en studentenkamers worden bevroren. Huurders, samen met de SP, startten op deze dag een offensief om de wooncrisis aan te pakken.

Lees verder
1 juni 2021

Digitale ledenvergadering kiest nieuw bestuur

Vrijdag 28 mei vond de eerste ledenvergadering van 2021 plaats van de SP Weert. Naast het kiezen van een nieuw afdelingsbestuur spraken de leden met elkaar over deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Ook gaven de leden het nieuwe bestuur een belangrijke opdracht mee.

Lees verder
20 mei 2021

Van woningmarkt naar woningcompetitie

Foto: Nico van den Bent / Tijdelijke huizen op Leuken

Vandaag verscheen in Dagblad de Limburger een artikel over het toekomstige gebouw aan de stadsbrug in Weert. Voor de totstandkoming van dit gebouw heeft de gemeente Weert een wedstrijd georganiseerd. Nu zijn de plannen tijdelijk in de koelkast gezet doordat de jury zich niet aan de regels zou hebben gehouden.

Lees verder
19 mei 2021

SP ORGANISEERT DIGITALE BUURTBIJEENKOMST

Foto: Mathijs Fiddelaers

Een tijd geleden hield de Weerter afdeling van de SP een buurtenquête in de wijk Fatima. Na de campagne en de verkiezingen is dit weer opgepakt. Zo worden de resultaten besproken met buurtbewoners en wordt er gekeken hoe we samen de schouders eronder kunnen zetten om de buurt te verbeteren.

Lees verder

Pagina's

U bent hier