h

SP WEERT DOET NIET MEE AAN GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN

11 december 2021

SP WEERT DOET NIET MEE AAN GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN

Foto: Theo van de Winkel voor Weertdegekste / www.weertdegekste.nl

Leden van de Weerter afdeling van de SP hebben tijdens hun ledenvergadering besloten niet deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Zij vinden het belangrijker dat de afdeling eerst sterker wordt voordat zij meedoen aan verkiezingen.
De SP doet niet mee aan de verkiezingen, zodat ze in het straatbeeld het contact met de inwoners kan versterken.

Eerder dit jaar kwam het onderwerp al ter sprake onder de leden. Tijdens de ledenvergadering op 11 november is het definitieve besluit vrijwel unaniem genomen om niet deel te nemen.

Voorzitter van de afdeling Mathijs Fiddelaers: 'Heel jammer natuurlijk, maar wel heel realistisch. Het is voor onze partij geen doel op zich om in de raadzaal plaats te nemen. Dan zouden we net zo zijn als elke andere partij, en dat zijn we niet. We willen Weert in eerste instantie verbeteren samen met mensen, niet met moties in de gemeenteraad’.

Binnen de SP is een gemeenteraadsfractie een verlengde van de acties die zij met de mensen op straat voert. Leden zijn van mening dat de prioriteit ligt bij het actief zijn op straat onder de mensen. Want het verleden leert dat ook van buiten de gemeenteraad zaken kunnen worden aangepakt en verbetert kunnen worden.

'We weten dat we met dit besluit een groot aantal mensen teleurstellen die van plan waren om in maart op de SP te stemmen. Die mensen vraag ik vooral om nu mee te doen. Laat ons weten waar je tegenaan loopt, word lid. Laat de SP groeien, zodat we de druk van buiten kunnen opvoeren’. Aldus Fiddelaers.

U bent hier