h

Leden in gesprek met partijvoorzitter Jannie Visscher

4 november 2022

Leden in gesprek met partijvoorzitter Jannie Visscher

Foto: Arjan van den Bosch

Donderdag 3 november was Jannie Visscher, voorzitter van de SP, te gast in een politiek café. Na een kort vraaggesprek over de staat van ons land en wat ons te doen staat kregen leden alle ruimte om met haar in gesprek te gaan.

Samen met Jannie gingen SP’ers dieper in op de onvrede in het land, hoe dit zich uit in protesten met omgekeerde vlaggen en rode zakdoeken en wat onze alternatieven zijn. Jannie Visscher: ‘Het maakt niet uit welke kleur je bent, hoe je je identificeert of op welk geslacht je valt. Los van een klein groepje mensen dat slapend rijk wordt hebben we allemaal dezelfde belangen. We willen allemaal bestaanszekerheid en daardoor moet de macht niet liggen bij een klein groepje aandeelhouders maar bij ons, de mensen.’ Een voorbeeld hiervan is natuurlijk de volkspetitie die de SP is gestart om de energiekosten te verlagen en om de energie weer in eigen handen te krijgen zodat we er allemaal iets over te zeggen hebben.

Ook leden deelden hun mening en vragen met  Jannie. Zo werd er gesproken over de toekomst van onze pensioenen, de dialoog tussen mensen en hoe we het vertrouwen van mensen weer konden terugwinnen die dit zijn verloren door andere partijen. Jannie sloot de avond af met de vraag waarom leden lid zijn geworden. Redenen liepen uiteen van onvrede in de PvdA tot ons beginselprogramma en van een socialistische opvoeding van een oma tot aan inzicht dat de SP een partij is voor mensen en niet materiaal. Ondanks dat elk lid een andere reden had om zich aan te sluiten zijn we het er allemaal over eens dat het beter kan en moet. En dat dat niet vanzelf gaat.

U bent hier