h

SP vraagt gemeenten naar compensatie toeslagenaffaire

7 december 2020

SP vraagt gemeenten naar compensatie toeslagenaffaire

Foto: sp.nl / sp.nl

Veel ouders zijn het afgelopen jaar gedupeerd door de Belastingdienst doordat zij onterecht werden beschuldigd van fraude met de kinderopvangtoeslag. Vele van hen zitten nog in diepe ellende. Ook in de gemeente Weert, Nederweert en Cranendonck.

De afdeling SP Weert heeft via een lijst inzicht op het aantal ouders per gemeente die zich hebben gemeld bij de belastingdienst. De eerste groep ouders waar het onderzoek mee begon zijn inmiddels gecompenseerd. Door de uitbreiding van de compensatieregeling is er ook een goede afhandeling voor de ouders die een klein foutje in de administratie maakten en direct als fraudeurs bestempeld werden.

In de Tweede Kamer is een motie van de SP aangenomen waarin staat dat gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire een bedrag van 750 euro krijgen om hen te helpen een fijne kerst te hebben. Het mag niet gebeuren dat doordat ze dit bedrag krijgen, aan de andere kant worden gekort door de gemeente op bijvoorbeeld hun uitkering. Daarom hebben wij als Weerter SP de gemeenten Weert, Nederweert en Cranendonck gevraagd naar hun plannen wat betreft het uit te keren bedrag.

Omdat eerlijke compensatie nog niet geregeld is, organiseert een groep ouders, met hulp van de SP, net als vorig jaar een kerstactie. Via sp.nl/kerst is het mogelijk te doneren zodat kinderen van de toeslagenaffaire en hun ouders een fijne kerst hebben.

U bent hier