h

Paul Lempens schrijft eigen boek

24 oktober 2020

Paul Lempens schrijft eigen boek

Foto: SP / Paul Lempens

Paul Lempens heeft een boek geschreven over de geschiedenis van de SP afdeling in Weert. Het is een knappe prestatie om dit boek in eigen beheer uit te geven. Het is voor de geschiedenis van de partij in Weert waardevol om ook op deze manier het afdelingswerk vast te leggen.

In ons archief vindt u een grote hoeveelheid aan informatie over de geschiedenis van de Weerter SP. Door het boek is het nu mogelijk om door de geschiedenis heen te bladeren. Bijvoorbeeld op een regenachtige zondagochtend. In het boekje gaat Paul in vogelvlucht door Weert en verhaalt over acties, buurtonderzoeken en belangrijke plaatsen voor de SP in de verschillende buurten, wijken en dorpen. Acties met werkenden, huurders, jongeren en bewoners komen voorbij in korte stukjes.

De lezer krijgt hiermee een indruk van wat al die vrijwilligers van de SP afdeling in Weert hebben uitgespookt in al die jaren. Lempens was het eerste raadslid voor de SP in Weert. Daarnaast was hij afdelingsvoorzitter, activist en bestuurslid, en één termijn lid van de Tweede Kamerfractie van de SP.

‘Voordat het boekje werd uitgegeven heb ik al een exemplaar besteld. Al wist ik niet wat de inhoud was, ik was zeer benieuwd naar de verhalen van Paul’. Aldus Mathijs Fiddelaers, afdelingsvoorzitter.

Eerder heeft Paul in Dagblad de Limburger aangegeven dat hij dit boekje
geschreven heeft in eigen beheer, als afsluiting van zijn actieve SP-periode. Zijn werk voor de vakbond én zijn gezin hebben nu zijn prioriteit.

Wij wensen hem hierbij dan ook veel plezier en voldoening toe, en blijven hem natuurlijk ook steunen in de actie voor het openhouden van de spoedeisende hulp in Weert.’

Het boekje kan worden besteld via paullempens.nl. Bent u enthousiast geworden door de verhalen? Sluit je dan nu aan bij de SP en maak deel uit van de te maken geschiedenis. Dat kan hier.

U bent hier