h

SP vraagt bewoners naar hun mening

19 november 2020

SP vraagt bewoners naar hun mening

Foto: Mathijs Fiddelaers

De gemeente heeft plannen om de wijken Keent en Moesel te vergroenen. In deze plannen staat ook dat 650 portiekwoningen in
deze wijken verdwijnen en worden vervangen door nieuwbouw. Voordat de sloopkogel door de flats gaat is de Weerter SP benieuwd naar de mening van bewoners.

Gemeente Weert en woningcorporatie
Wonen Limburg zijn van plan de wijken Keent en Moesel onder handen
nemen. Naast het opknappen van de openbare ruimte staan er ook 650
portiekwoningen op de lijst om vervangen te worden door nieuwbouw.

Via een vragenlijst kunnen bewoners van de Dillenburg, Louise de Colignystraat en de Sint Jozeflaan hun mening geven over de plannen en aangeven of zij het hiermee eens zijn. Bewoners zijn hiervan op de hoogte gebracht via een flyer in de brievenbus.

Mathijs Fiddelaers namens de SP: 'Op de vraag hoeveel woningen er terug komen, en hoeveel daarvan bestemt is voor de sociale huursector kon Wonen Limburg geen antwoord geven. Ook over de hoogte van de nieuwe huurprijs konden zij niets zeggen. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat mensen gedwongen door sloop hun huis moeten verlaten en dan een nieuwe woning kunnen huren voor een veel hogere huurprijs.'

De SP houdt de plannen van de gemeente in de gaten en brengt bewoners samen mochten zij in actie willen komen voor het behoud van hun woningen.

U bent hier