h

Wijkdossier Keent

19 november 2020

SP vraagt bewoners naar hun mening

Foto: Mathijs Fiddelaers

De gemeente heeft plannen om de wijken Keent en Moesel te vergroenen. In deze plannen staat ook dat 650 portiekwoningen in
deze wijken verdwijnen en worden vervangen door nieuwbouw. Voordat de sloopkogel door de flats gaat is de Weerter SP benieuwd naar de mening van bewoners.

Lees verder
31 augustus 2017

Betrek inwoners bij rioolverbeteringen om wateroverlast te voorkomen

Foto: Nico van den Bent

De SP fractie Weert maakt zich zorgen over de afvoer van extreme hoeveelheden regenwater zoals op woensdagavond 30 augustus. Die avond hebben delen van Weert  ernstige wateroverlast moeten ervaren. De SP wil vooral weten of bij toekomstige rioolverbeteringen de inwoners ook betrokken worden door het afkoppelen van de hemelwaterafvoer en vergroenen van tuinen.

Lees verder
3 mei 2016

Bomen Zuiderstraat niet gekapt

Foto: Jeroen Goubet / SP Weert

De negen beeldbepalende esdoorns aan de Zuiderstraat in de wijk Keent hoeven toch niet te verdwijnen. Dat meldde wethouder Litjens vanavond aan de SP. Anderhalf jaar geleden stonden de bomen op de nominatie om gekapt te worden.

Lees verder
22 april 2016

Irritatie over vertraging maatregelen St Josefslaan

Foto: Bas Hessing / Comité STOP St Joseflaan racebaan!

Het comité STOP St Josefslaan Racebaan is erg teleurgesteld dat de aanpassingen aan de gevaarlijke weg met name bij Brede school Markeent een half jaar vertraging op hebben gelopen. De SP is dat ook want de reden die de aannemer geeft voor het uitstel is totaal onovertuigend.

Lees verder
21 oktober 2015

Overweldigende opkomst bewonersavond Weert-Zuid

Mensen vragen wat ze vinden van hun wijk, wat er moet veranderen of wat juist niet, en daarop toekomstplannen baseren. Klinkt als een actie opzetten op de SP-manier, maar de gemeente probeerde het vanavond ook. Met overweldigend succes.

Lees verder
25 september 2015

Comité veiligere St Joseflaan ziet doel gerealiseerd; raad gaat akkoord met alle plannen

Foto: Bas Hessing / Comité STOP St Joseflaan racebaan!

Tijdens de commissievergadering Ruimte afgelopen week kwamen de voorgestelde maatregelen om de Sint Joseflaan en in het bijzonder het gebied rond de school Markeent veiliger te maken aan bod. Er hoefde niet lang over gepraat te worden. Alle partijen in de Weerter gemeenteraad waren het eens met het voorstel en toonden hun waardering voor hoe het allemaal gelopen is.

Lees verder
17 september 2015

Veel animo voor buurtpreventie Weert-zuid

Gisteren was ik bij een bijeenkomst georganiseerd door buurtbewoners, politie en gemeente in wijkgebouw Keenterhart. Deze drie willen in samenwerking het reeds bestaande ‘buurtpreventieteam’ in de zuidelijke Weerter wijken Graswinkel, Moesel, Keent en Rond de Kazerne uit gaan breiden en ook nieuwe intiatieven opstarten.

Foto: Sjoerd van Hoof / www.weertdegekste.nl
Lees verder
28 mei 2015

Brede steun voor voorstellen veiligere St Joseflaan

Foto: Jeroen Goubet / SP Weert

Tijdens een bijeenkomst voor buurtbewoners en geïnteresseerden georganiseerd door het comité STOP! St Josefslaan Racebaan bleek eergisteren een  brede steun voor een pakket aan voorstellen om de weg veiliger te maken. Het comité heeft de afgelopen maanden intensief overleg gevoerd met de gemeente en gezamenlijk presenteerden ze in de brede school Markeent de plannen.

Lees verder
2 april 2015

Alle ruimte voor suggesties ouders Markeent en buurtbewoners St Josefslaan

Foto: Jeroen Goubet / SP Weert

Het comité STOP! St Joseflaan Racebaan krijgt van de gemeente alle ruimte om samen met ouders en buurtbewoners na te denken over het veiliger maken van de gevaarlijke weg langs de brede school Markeent. Dat bleek deze week tijdens een presentatie die het comité aan belangstellenden gaf naar aanleiding van twee gesprekken met de gemeente en wethouder Litjens.

Lees verder
24 december 2014

Wonen Limburg: sloop woningen niet aan de orde

Foto: onbekend / huislijn.nl

De afgelopen week bereikten verontrustende berichten de SP over de mogelijke sloop van wel negentig huurwoningen in Weert. Het zou gaan om deel van de portiekflats aan de Sint Joseflaan, Dillenburg en Laurenburg in de wijken Moesel en Keent. Wonen Limburg zocht zelf contact met de SP om de geruchten te ontkrachten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier