h

Irritatie over vertraging maatregelen St Josefslaan

22 april 2016

Irritatie over vertraging maatregelen St Josefslaan

Foto: Bas Hessing / Comité STOP St Joseflaan racebaan!

Het comité STOP St Josefslaan Racebaan is erg teleurgesteld dat de aanpassingen aan de gevaarlijke weg met name bij Brede school Markeent een half jaar vertraging op hebben gelopen. De SP is dat ook want de reden die de aannemer geeft voor het uitstel is totaal onovertuigend.

Volgens de aannemer die het werk gaat uitvoeren is er namelijk tot september onvoldoende asfalt beschikbaar om het werk uit te voeren. Deze informatie kwam aan het licht nadat D66-raadslid Jeffreye Vossen hierover een vraag stelde tijdens de raadsvergadering afgelopen woensdag. D66 en de SP hebben beiden het comité STOP St Josefslaan Racebaan altijd actief ondersteund.

SP raadslid Jeroen Goubet. ‘De irritatie is driedubbel. Ten eerste waarom wisten we dit niet eerder? Ten tweede de reden die de aannemer aangeeft is flut. Tot september geen asfalt beschikbaar? Ik hoop ook niet dat de gemeente hier zomaar genoegen mee neemt.’

Maar de grootste pijn zit in de teleurstelling bij de mensen die zich zo actief voor de maatregelen hebben ingezet. Goubet; ‘Ten derde dat het nu alweer op een verkeersproject misgaat terwijl dit juist goed liep. Bezorgde ouders van schoolkinderen die zelf de handschoen hebben opgepakt, op een hele nette en opbouwende manier hun probleem hebben aangekaart en vervolgens medewerking kregen van de gemeente om het probleem op te lossen. Uiteraard besloot de raad om hen te steunen en de plannen uit te voeren. Het is zuur dat het in de staart, in de uitvoering toch spaak loopt. Waarom geen berichtje dat er vertraging is?  Waar is de samenwerking?

De SP zal tijdens de eerstvolgende gelegenheid deze onwenselijke nogmaals aan de kaak stellen bij B&W. Dat zal zijn tijdens de informatiebijeenkomst Ruimte op 11 mei aanstaande. 

U bent hier