h

Bert Peterse rent voor het goede doel

26 december 2016

Bert Peterse rent voor het goede doel

Foto: SP / www.sp.nl

Samen met tientallen andere SP’ers rende Weerter afdelingsvoorzitter en kandidaat Kamerlid afgelopen vrijdag voor het goede doel. Tijdens de zogenaamde ‘Roemer-run’ werd er van Den Haag naar het Glazen Huis in Breda gerend. De opbrengst van de sponsorloop was dan ook bedoeld voor de liefdadigheidsactie van Serieus Request van radiostation 3FM.

De estafette startte vrijdagmorgen vroeg om zes uur met een startschot van Emile Roemer in Den Haag. Bert Peterse rende een stuk mee met SP partijvoorzitter Ron Meyer vanuit Zuid Holland over de Moerdijkbrug naar het Brabantse Zevenbergen.

De in totaal negentig kilometer lange route eindigde rond drie uur uiteraard in Breda. De laatste paar kilometers naar het Glazen Huis werd door alle renners gezamenlijk afgelegd. Ook Emile Roemer en de burgemeester van Breda, Paul Depla renden het laatste stuk mee.

Foto: Ron Meyer / SP Heerlen

Foto: SP / www.sp.nl

De sponsorloop smaakte naar meer. ‘Niks toffer dan wanneer Emile je toe staat je juichen. Al om 6 uur was hij er bij en iedere loper en bij iedere doorkomst de handen op elkaar. Welke partij heeft nou zo'n lijsttrekker? Echt zo gaaf dit samen  te doen!’ aldus Peterse na afloop.

Uiteindelijk werd er 5543 euro bij elkaar gelopen voor het goede doel.

U bent hier