h

ROOD in actie vóór gratis bellen naar Land van Horne

16 december 2015

ROOD in actie vóór gratis bellen naar Land van Horne

Foto: Ibrahim Doslu / ROOD Weert / SP Weert

Zorginstelling Land van Horne die onder meer in Weert actief is bracht onlangs een bericht uit dat haar cliënten zeer tevreden zijn. Los van de vraag hoe betrouwbaar het eigen onderzoek is zitten de bestuurders van Land van Horne er warmpjes bij. En dat wordt sinds enige tijd mede betaald door mensen die naar de zorginstelling willen bellen.

Land van Horne heeft namelijk een 0800-nummer dat 22 cent per gesprek kost. Gratis met een zorgvraag bellen is er dus niet meer bij. ROOD, de Weerter SP-jongeren vinden dat niet oké en zijn een handtekeningenactie gestart.

Afgelopen zondag kon het winkelend publiek tijdens de koopzondag haar handtekening zetten op de achterkant van een grote symbolische munt ter waarde van 22 eurocent. En die stond ondanks het druilerige weer binnen de kortste keren vol.

 

Foto: Ibrahim Döslu / ROOD Weert / SP Weert

Mathijs Fiddelaers van ROOD. ‘Het bestuur van Land van Horne verdeelt jaarlijks meer dan een miljoen euro onder zichzelf. En ondanks mooie woorden over grote waardering van cliënten laten steeds meer zorginstellingen waaronder land van Horne zich nu niet bepaald van hun menselijke kant zien. Al die 0800-nummers zijn daar een voorbeeld van. Alles moet geld opleveren.’

ROOD wil de munt begin volgend jaar overhandigen aan de directie van Land van Horne om er zo voor te pleiten het nummer weer gratis te maken.

Foto: Ibrahim Döslu / ROOD Weert / SP Weert

U bent hier