h

ROOD

 

19 oktober 2020

Wilde dieren niet meer welkom in weert

Foto: SP / SP Weert

Vanaf 1 september gelden er nieuwe regels die zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Weert.  Zo zijn evenementen met het gebruik van wilde dieren niet meer toegestaan. Een succes, want al in 2008 diende ROOD Weert hiervoor een burgerinitiatief in.

Lees verder
17 maart 2018

Jongste kandidaat Yasemin Kaya in debat in een volle zaal van Het College

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert

Afgelopen donderdag organiseerde Het College in het kader van de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen een debat voor de leerlingen uit de bovenbouw met het vak maatschappijwetenschappen. Namens SP en ROOD voerde kandidaat-raadslid #10 Yasemin Kaya het woord tijdens het debat. Zij was niet alleen de jongste kandidaat tijdens het debat, maar is de jongste kandidaat van alle partijen in Weert.

Lees verder
10 januari 2018

Nieuwjaarsborrel ROOD

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert

Komende vrijdag organiseert ROOD Weert, de jongeren van de SP in Weert, een Nieuwjaarsborrel voor alle jongeren in Weert. Tijdens deze avond wordt er gedronken op 2018 en alle acties uit 2017. Er wordt met iedereen gesproken over Weert, en dan vooral wat er beter kan voor jongeren.

Lees verder
10 september 2017

ROOD en SP samen op de markt

Foto: Nico van den Bent / www.weert.sp.nl

Op een rustige weekmarkt trokken de SP en haar jongerenorganisatie ROOD gisterenmorgen gezamenlijk op. ROOD voerde actie tegen flexcontracten en de SP ging een praatje aan met de bezoekers van de binnenstad.

Lees verder
30 juni 2017

Ook jongeren willen zekerheid!

Foto: ROOD Weert / www.rood.sp.nl

Gisteren was ROOD weer actief in de binnenstad van Weert. Dit keer met de enquête over flexibele contracten. We hebben veel jongeren kunnen spreken en uit de gesprekken blijkt hoe vervelend jongeren de flexcontracten eigenlijk vinden.

Lees verder
7 juni 2017

ROOD overhandigt 100% Sociaal Award aan Wonen Limburg

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert

Afgelopen dinsdag overhandigde ROOD Weert de 100% Sociaal Award aan Wonen Limburg. De woningcorporatie maakte enkele maanden geleden bekend dat ze de jaarlijkse huurverhoging voor 2017 beperkt zal houden tot 0,3% voor al haar huurders. ROOD Weert vatte dit op als enorm sociaal!

Lees verder
8 november 2016

ROOD bedankt gemeenteraad met vlaai

Foto: Nico van de Bent / SP Weert

Drie hele Weerter vlaaien dit keer. Want gisterenavond stemde de gemeenteraad met het vaststellen van de begroting definitief in met het afschaffen van het jeugdloon boven de achttien.

Lees verder
3 november 2016

Gemeente schaft minimum jeugdloon af, jongeren krijgen eerlijk betaald!

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

Jongeren tussen de 18 en 21 jaar krijgen vanaf nu een volwaardig salaris als ze bij de gemeente gaan werken.  Dat besliste de gemeenteraad gisteren. Het voorstel van de SP kreeg precies een jaar geleden geen steun van een meerderheid, gisteren gebeurde dat wel.

Lees verder
23 augustus 2016

ROOD succes vóór en met skaters

Foto: Mathijs Fiddelaers / SP Weert

Na jaren van actievoeren is er eindelijk  succes voor ROOD en skaters die gebruik maken het skateparkje in de wijk Leuken. In 2015 trokken skaters bij ROOD Weert aan de bel omdat er het een en ander mis was met het parkje. Ze sloegen de handen in elkaar en voerde samen actie voor aanpassingen. Vanmorgen werden de werkzaamheden uitgevoerd. ROOd en de skaters staken daarbij zelf ook de handen uit de mouwen.

Lees verder
19 februari 2016

Opnieuw ROOD-succes: meer fietsenstallingen in de Binnenstad

Foto: MMatthijs Fiddelaers / ROOD Weert

De gemeente gaat in samenwerking met de partijen die actief zijn in het ‘Pact van de Binnenstad’ meer fietsenstallingen plaatsen. De werkzaamheden beginnen komende maandag al. Opnieuw komt er actie vlak nadat ROOD, de jongerenorganisatie van de SP, een probleem aankaart.

Lees verder

Pagina's

U bent hier