h

ROOD succes vóór en met skaters

23 augustus 2016

ROOD succes vóór en met skaters

Foto: Mathijs Fiddelaers / SP Weert

Na jaren van actievoeren is er eindelijk  succes voor ROOD en skaters die gebruik maken het skateparkje in de wijk Leuken. In 2015 trokken skaters bij ROOD Weert aan de bel omdat er het een en ander mis was met het parkje. Ze sloegen de handen in elkaar en voerde samen actie voor aanpassingen. Vanmorgen werden de werkzaamheden uitgevoerd. ROOd en de skaters staken daarbij zelf ook de handen uit de mouwen.

Volgens de skaters kon de indeling van het parkje beter. Het ‘liep’ het niet goed samen als je van object naar object ging, er was geen parcours mogelijk. Ook willen de jongeren graag betere verlichting voor in de avonduren.

Begin vorig jaar zijn ROOD Weert en een groep skaters om tafel gaan zitten. Er werden plannen gemaakt om er voor te zorgen dat de gemeente nu wel eens ging luisteren. Na het ophalen van handtekeningen, het organiseren van een informatie avond voor mensen die rond het parkje wonen en diverse optredens in de regionale media kregen ze eindelijk bericht van de gemeente. Er werd een combifunctionaris Urban Culture & Sports aangesteld die als tussenpersoon te werk ging tussen de gemeente en de skaters. Mede daardoor is het gelukt en werden de skate-obstakels  vanmorgen verplaatst. De jongeren ruimden de achtergebleven rommel op.

Foto: Mathijs Fiddelaers / SP Weert

De skaters zijn dolblij dat er eindelijk schot in de zaak zit. ‘De aanhouder wint. Het was een kwestie van volhouden maar we hebben laten zien dat we dat kunnen. Zeker als er daadwerkelijk iets moet veranderen. Dit is een begin, er zijn nog een aantal dingen die beter moeten. De gemeente is hiervan  op de hoogte en we hopen natuurlijk  dat het nu natuurlijk iets sneller gaat, aldus Noah Cox ROOD-lid en skater.

Het begin is er, maar ROOD en de skaters wachten  nog op antwoord van de gemeente over de verlichting. Ook is bekend dat de half pipe op het skateparkje niet meer te repareren is en in de staat waarin die zich nu bevind is het gewoonweg gevaarlijk om op te skaten. ROOD en de skaters zouden graag zien dat er een nieuwe half pipe of iets anders komt en zijn daarbij best bereid zelf ook de handen uit de mouwen te steken.

Maar het begin is gemaakt, nu de rest nog.

U bent hier