h

Sport

8 september 2016

Schoolzwemmen nieuwe stijl nu voor alle Weerter basisschoolkinderen.

Foto: Sjoerd van Hoof / www.weertdegekste.nl

Eind mei gaf de gemeenteraad groen licht voor de voortzetting van het succesvolle ‘Swim2Play’ als vervanging van het traditionele schoolzwemmen. Tot verbazing van de SP wilde een deel van de raad er in eerste instantie niet mee doorgaan.  Dat er tòch een juiste keuze is gemaakt blijkt uit het nieuws dat alle Weerter basisscholen dit jaar meedoen.

Lees verder
23 augustus 2016

ROOD succes vóór en met skaters

Foto: Mathijs Fiddelaers / SP Weert

Na jaren van actievoeren is er eindelijk  succes voor ROOD en skaters die gebruik maken het skateparkje in de wijk Leuken. In 2015 trokken skaters bij ROOD Weert aan de bel omdat er het een en ander mis was met het parkje. Ze sloegen de handen in elkaar en voerde samen actie voor aanpassingen. Vanmorgen werden de werkzaamheden uitgevoerd. ROOd en de skaters staken daarbij zelf ook de handen uit de mouwen.

Lees verder
26 juli 2016

Gemeente ontziet kwetsbare groepen bij bezuinigingen subsidies

Toen twee jaar geleden bleek dat het toen kersverse college van B&W flink moest gaan bezuinigen om een financiële ramp af te wenden was het helaas noodzakelijk om ook het subsidiebeleid voor vrijwilligers onder de loep te nemen. De plannen zijn nu klaar en ondanks dat bezuinigingen niet leuk zijn past een compliment. De kwetsbaren in onze samenleving worden geheel ontzien.

Lees verder
17 juli 2016

Wethouder Sterk feliciteert Weerter olympiër

Foto: Sjoerd van Hoof / weertdegekste.nl

De wethouders Sterk en Gabriëls feliciteerden vanmiddag Vera van Pol met haar kwalificatie voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Turnster Van Pol uit Tungelroy werd door de Stichting Gaan Voor Goud en beide wethouders in het zonnetje gezet.

Lees verder
28 mei 2016

Weerter kinderen blijven zwemmen!

Foto: Sjoerd van Hoof / www.weertdegekste.nl

De gemeenteraad van Weert ging afgelopen woensdag in een onverwacht grote meerderheid achter het ‘schoolzwemmen 2.0’, zoals het al genoemd wordt, staan.

Lees verder
17 mei 2016

Verbazing over geringe steun voor ‘schoolzwemmen nieuwe stijl’

Foto: Sjoerd van Hoof / www.weertdegekste.nl

Weert heeft vorig jaar vanwege bezuinigingen het schoolzwemmen afgeschaft wat tot nogal wat commotie leidde. De raad riep Burgemeester en Wethouders op om te bekijken of er een alternatief kon worden gevonden en dat is gelukt. Volgens een methode die ‘Swim2Play’ wordt genoemd leren kinderen spelenderwijs om zichzelf te redden in het water. Het proefproject slaat aan en B&W willen het graag voortzetten. Maar tot verbazing van de SP is een groot deel van de raad niet enthousiast.

Lees verder
3 februari 2016

Weg nu echt vrij voor ontwikkelingen Weert-west

Deze week sloot de gemeente Weert een grote vastgoedovereenkomst waardoor de toekomst van het gebied Weert-West in eigen handen komt. De gemeente koopt voor 7,6 miljoen euro de voormalige Van Hornekazerne, de Nelissenhofweg en het naastgelegen terrein waar het Bisschoppelijk College stond van de Rijksvastgoeddienst. Voor datzelfde bedrag wordt enkel het kazerneterrein meteen doorverkocht aan de Stichting Horne Quartier.

Lees verder
3 oktober 2015

Skateparkje Leuken moet anders ingericht en veiliger

Foto: Weert de Gekste

ROOD organiseerde gisterenavond een info-avond in het skateparkje in Leuken over het skateparkje. De half-pipe, één van de toestellen die er staat, moet opgeknapt worden en de rest anders neergezet. ook zouden de skateboarders graag zien dat er verlichting komt.

Lees verder
26 oktober 2014

Felicitaties voor Fatima met behoud gymzaal

Zondagmiddag 28 oktober heeft de SP ongeveer 300 huishoudens op Fatima gefeliciteerd met het - in ieder geval tot 2020 - open houden van de gymzaal. Bewoners waren blij verrast met de felicitaties en vooral het behoud van de gymzaal.

Lees verder
1 oktober 2014

Gymzaal Fatima blijft open!

Het college van Burgemeester en wethouders wil de gymzaal in Fatima definitief open houden in ieder geval tot 2020. In 2009 voerde de SP met verenigingen, de basisschool en wijkbewoners actie vóór het open houden van de gymzaal. Al die tijd bleef er onduidelijkheid over de toekomst van de gymzaal bestaan.

Lees verder

Pagina's

U bent hier