h

Skateparkje Leuken moet anders ingericht en veiliger

3 oktober 2015

Skateparkje Leuken moet anders ingericht en veiliger

Foto: Weert de Gekste

ROOD organiseerde gisterenavond een info-avond in het skateparkje in Leuken over het skateparkje. De half-pipe, één van de toestellen die er staat, moet opgeknapt worden en de rest anders neergezet. ook zouden de skateboarders graag zien dat er verlichting komt.

Een groep skateboarders stond gisteravond klaar om hun plannen en tekeningen aan bezoekers te tonen. Er waren buurtbewoners, mensen van de wijkraad Leuken, en veelal jongeren. Ook de gehele gemeenteraad en college van B&W was uitgenodigd. Er was helaas maar één raadslid aanwezig, een ander raadslid had zich vanmiddag keurig afgemeld (mag ook genoemd worden) ook een wethouder liet gisteren weten niet te kunnen. Van de rest helemaal niks gehoord!

Commissielid Nico van den Bent: 'De skaters waren er helemaal klaar voor en vonden het jammer dat er dan zo weinig mensen vanuit de gemeente even een kijkje kwamen nemen. Gisteren hebben ze laten weten hoe ze staan tegenover het minimum jeugdloon vandaag kwamen ze niet opdagen? Is dit nu werkelijk hoe de gemeente met jongeren omgaat die zelf met ideeën komen om Weert te verbeteren?'

ROOD en de skateboarders zijn er nog niet klaar mee en geven de strijd niet op. En zo hebben de SP-jongeren weer flibnks van zich laten horen deze week voor alle jongeren in Weert!

Foto: ROOD Weert

U bent hier