h

Opnieuw ROOD-succes: meer fietsenstallingen in de Binnenstad

19 februari 2016

Opnieuw ROOD-succes: meer fietsenstallingen in de Binnenstad

Foto: MMatthijs Fiddelaers / ROOD Weert

De gemeente gaat in samenwerking met de partijen die actief zijn in het ‘Pact van de Binnenstad’ meer fietsenstallingen plaatsen. De werkzaamheden beginnen komende maandag al. Opnieuw komt er actie vlak nadat ROOD, de jongerenorganisatie van de SP, een probleem aankaart.

Eind vorige maand overhandigde ROOD namelijk 714 handtekeningen vóór meer fietsenstallingen in de Binnenstad aan wethouder Litjens.

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

Gestart wordt met het plaatsen van extra rekken voor 190 fietsen op het Collegeplein en een verdubbeling van de rekken op de Nieuwe Markt. Aan deze rekken kun je ook je fiets vastmaken. De werkzaamheden starten komende maandag en duren tot 4 maart.

Eerder vroeg ROOD aandacht voor de leegstand in de Binnenstad. Op leegstaande winkelpanden werden posters geplakt die mensen aanspoorden lokale producten te kopen. Enkele dagen daarna kwamen de middenstanders in de Binnenstad met het plan genaamd ‘Go Local’ waarmee ze een soortgelijke oproep doen.

ROOD wordt op deze manier dus zo’n beetje de hofleverancier van goede plannen voor de aanpak van problemen in Weert. De jeugd heeft niet alleen de toekomst, maar ook al het heden!

U bent hier