h

Wijkdossier Binnenstad

4 maart 2018

Jeroen Goubet in debat over werkgelegenheid en de binnenstad

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert

Kandidaten van de SP, CDA, VVD, Weert Lokaal, D66 en DUS Weert gingen vanochtend bij WeertFM met elkaar in de debat. De lokale radiozender brengt in vier uitzendingen een aantal thema’s aan de orde in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Vanmorgen ging het over werkgelegenheid in het algemeen en de binnenstad.

Lees verder
20 januari 2018

SP schouwt binnenstad met deskundige

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert

De SP heeft vandaag samen met Jacques Blommendaal het Weerter stadscentrum bekeken, besproken en beoordeeld. Blommendaal is centrummanager van de stad Utrecht en deelde met plezier zijn visie op Weert met de SP.

Lees verder
16 november 2017

Bewaakte fietsenstalling Hegstraat wordt gratis

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

Tijdens de begrotingsbehandeling op woensdag 15 november werd een amendement door de SP ingediend om de bewaakte fietsenstalling aan de Hegstraat gratis te maken voor alle gebruikers. Het amendement kon rekenen op een brede steun in de raad. 

Lees verder
27 oktober 2017

Jeroen Goubet bij MLA Op Vrijdag

Foto: MLA Op Vrijdag / Bart Maes / MLA

SP fractievoorzitter en kandidaat lijsttrekker Jeroen Goubet was vanmiddag te gast bij het nieuwe lokale actualiteitenprogramma MLA Op Vrijdag. Er werd een discussie gevoerd over hoe de binnenstad van Weert verbeterd kan worden. Onder andere winkelleegstand, hoe trek je meer bezoekers, evenementen in de binnenstad en investeringen zoals in het museum werden besproken.

Lees verder
26 mei 2017

Weerter parkeergarages worden longen van de stad

Foto: Stefan Koopmans / www.1limburg.nl

Weert gaat als tweede stad in Nederland een nieuwe techniek toepassen om de kwaliteit van de lucht in de binnenstad te verbeteren. De luchtbehandeling-installaties in de Weerter parkeergarages worden uitgerust met fijnstof-filters waardoor de luchtkwaliteit in de gehele binnenstad zal verbeteren. De eerste installatie wordt dit jaar al geplaatst. de SP pleitte al reuim tien jaar geleden voor een beter luchtkaliteit in Weert en is daarme groener en linkser dan de andere partijen.

Lees verder
22 maart 2017

Wethouder Sterk opent nieuwe huiskamer De Roos

Foto: Sjoerd van Hoof / www.weertdegekste.nl

Afgelopen vrijdag opende wethouder Sterk de nieuwe huiskamer voor ouderen in het voormalige stadhuis aan de Beekstraat. ‘De Roos’ is een ontmoetingsplek voor ouderen en al tientallen jaren een begrip in Weert.

Lees verder
19 februari 2016

Opnieuw ROOD-succes: meer fietsenstallingen in de Binnenstad

Foto: MMatthijs Fiddelaers / ROOD Weert

De gemeente gaat in samenwerking met de partijen die actief zijn in het ‘Pact van de Binnenstad’ meer fietsenstallingen plaatsen. De werkzaamheden beginnen komende maandag al. Opnieuw komt er actie vlak nadat ROOD, de jongerenorganisatie van de SP, een probleem aankaart.

Lees verder
17 februari 2016

De ondergang van V&D: wat de media niet vertellen!

Gisteren werd duidelijk dat V&D na bijna 130 jaar ophoudt te bestaan. Een doorstart van het warenhuis dat afgelopen oudejaarsdag failliet ging mislukte. Zo’n 8000 mensen verliezen hun baan en vele steden waaronder Weert worden geconfronteerd met een enorm leegstaand winkelpand. Heel jammer. Ook jammer dat de media de laatste dagen weliswaar veelvuldig over de zaak berichten maar slechts het halve verhaal vertellen. En zo de waarheid achterwege laten.

Foto: Jeroen Goubet / SP Weert
Lees verder
3 februari 2016

741 handtekeningen vóór meer fietsenstallingen

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

ROOD, de jongerentak van de Weerter SP, heeft vorige week voorafgaand aan de raadsvergadering 741 handtekeningen aangeboden vóór meer fietsenstallingen in de Binnenstad. Met name bij het station zijn er nog steeds problemen maar ook op andere plekken staat het regelmatig vol.

Lees verder
16 januari 2016

Mooie impuls voor ouderenzorg in Weert

Foto: Gemeente Weert / Bureau Inbo
Ik heb meer met mensen dan met stenen. Maar soms kunnen stenen als ze goed gestapeld worden mensen heel erg helpen. En dat gebeurt wat mij betreft bij de nieuwbouwplannen op de plek waar tot voor kort bejaardenhuis Van Berlo Heem stond.

Lees verder

Pagina's

U bent hier