h

Mooie impuls voor ouderenzorg in Weert

16 januari 2016

Mooie impuls voor ouderenzorg in Weert

Foto: Gemeente Weert / Bureau Inbo
Ik heb meer met mensen dan met stenen. Maar soms kunnen stenen als ze goed gestapeld worden mensen heel erg helpen. En dat gebeurt wat mij betreft bij de nieuwbouwplannen op de plek waar tot voor kort bejaardenhuis Van Berlo Heem stond.

De verouderde torenflat, het verouderde bejaardenhuis, het verouderde idee maakt plaats voor woningen op maat. Woonruimte voor dementerende ouderen, huiskamers die naar buiten gericht zijn in plaats van
naar binnen. Zicht op de straat. Sociale huurwoningen met zorg als optie. Zorginstelling Land van Horne kan bijvoorbeeld gemakkelijk bijspringen.

 Veel groen eromheen. Ik vroeg tijdens de informatiebijeenkomst Ruimte afgelopen week specifiek naar het behoud van bestaand groen. De prachtige vijfendertig meter hoge tulpenboom in het midden van het plangebied blijft staan en vormt een centrale rol in een soort van binnentuin die er rond omheen wordt gemaakt.

In het gebouw voor dementerende ouderen komt een binnentuin met veel groen, schaduw, koelte in de zomer.

 

Foto: Bureau Anbo / Gemeente Weert

Hier wordt ik warm van. Dit plan heeft alles. Het gaat over
mensen, het gaat over het beste uit ideeën voor stenen halen, het gaat over natuur en groen wat ten goede komt aan de toekomstige bewoners, het gaat over mooie nieuwe gebouwen die passen in Weert…

 Zoals de baanbrekende architect, I.M. Pei, die als kleine
jongen vanuit China naar New York emigreerde in de jaren 30 van de vorige eeuw al zei; ´Goed bouwen is een vredesdaad´.

 Dit zijn plannen waar je als raadslid graag ja tegen zegt.

 
Jeroen Goubet

 

 
Foto: Bureau Anbo / Gemeente Weert
Foto: Bureau Anbo / Gemeente Weert

 

U bent hier