h

Blog alle

21 november 2023

Zorg dat je 23 november geen spijt krijgt van je stem!

Foto: SP

Weet je nog 2012? In de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen dat jaar ontstond een tweestrijd tussen de VVD en de PvdA. Omdat mensen (toen al) vonden dat de VVD niet de grootste mocht worden stemden veel mensen ‘strategisch’. Zij gaven met alle goeie bedoelingen hun stem aan de PvdA. Het werd een nek aan nek race. De VVD haalde 41 zetels en de PvdA 38. Binnen 54 dagen waren ze eruit. Ze gingen samen met de VVD Kabinet Rutte 2 in.

Lees verder
31 mei 2022

Liefdadigheid of solidariteit?

Er bestaan geweldige mensen die zich inzetten om andere (financieel) een steuntje in de rug te bieden. Een mooi voorbeeld van deze mensen is het team Wieërtermix. Zij wonnen tijdens de Wieërter Kwis €2000,-. Omdat dat niet genoeg was voor hun doelstelling zochten zij daarna nog een sponsor om er uiteindelijk €2500,- van te kunnen maken. Initiatieven zoals de Wieërter Kwis en de mensen die op een gezellige zaterdagavond meespelen om geld te winnen voor een lokaal goed doel zijn mooi, maar helaas ook nodig in een tijd waarin een steeds grotere groep steeds moeilijker rond kan komen. Maar is deze vorm van liefdadigheid de échte oplossing voor het probleem?

Lees verder
7 januari 2022

Het Beekstraatkwartier, is jou al wat gevraagd?

Op de een na laatste dag van het jaar komt het college van Weert via de media https://www.weertdegekste.nl/2021/12/gemeente-aan-de-slag-met-herontwikkeling-gebied-oud-stadhuis/ met het nieuws om het Beekstraatkwartier op de één of andere wijze te gaan aanpakken.

Lees verder
25 november 2021

Arbeidsmigranten verdienmodel voor snelle jongens

De eerste gedachte dit had toen ik las dat de gemeente Weert 400 arbeidsmigranten wil huisvesten op een industrieterrein was ‘mensonterend’. Los van dat zij op die manier niet mee kunnen doen in de maatschappij zitten zij op een industrieterrein tussen de stank- en geluidsoverlast zonder dat er ook maar iets te doen is in de omgeving. Verveling kan dan vaak omslaan in problemen. “Maar als we ze op een industrieterrein plaatsen zijn ze in ieder geval niemand tot last, behalve elkaar” zal de onderliggende gedachte wel zijn.

Lees verder
21 september 2021

De Van Horne Kazerne en tactiek zijn nauw verbonden met elkaar.

Foto: Nico van den Bent

De zeer gelikte en mooie presentatie van de plannen voor de Van Horne Kazerne (HK) én de wijze waarop in de media de gemeenschap van Weert in een bepaalde richting wordt gekneed, is werkelijk van topniveau te noemen.

Lees verder
25 juni 2021

Als veteraan bij de SP

Morgen, zaterdag 26 juni, vieren we de Veteranendag. Op deze dag gedenken en herdenken we 100.000 Nederlandse militairen die huis, haard, familie en vrienden achter lieten om ergens op deze aardkloot in opdracht van de politiek de vrede proberen te bewaren of te herstellen.

Lees verder
16 december 2020

De Bufferberekenaar

Foto: onbekend / internet
Lees verder
21 oktober 2020

Week ter bestrijding van armoede

Foto: onbekend

Ik wil in deze week, die in het teken staat van het bestrijden van armoede, mijn gedachten met jullie delen.

Lees verder
3 juli 2020

Vastgoed-loterij 'speel bewust 18+'

Begrijp me niet verkeerd. Als ik met mijn vrouw en dochter in Weert door de stad loop erger ik mij ook aan de leegstaande panden. Maar dat vastgoedeigenaren nu een loterij organiseren met een hoofdprijs van vijfduizend euro om nieuwe ondernemers te lokken, vind ik echt een stap in de verkeerde richting.

Lees verder
30 mei 2020

Swinnen vertrekt van Leuken

Foto: Nico van den Bent

Wat een mooi begin van de dag als je ziet hoe blij mensen zijn dat er een einde komt aan hun strijd tegen de aanwezigheid van een overlastgevend bedrijf in hun buurt en wijk.

Lees verder

Pagina's

U bent hier