h

Als veteraan bij de SP

25 juni 2021

Als veteraan bij de SP

Morgen, zaterdag 26 juni, vieren we de Veteranendag. Op deze dag gedenken en herdenken we 100.000 Nederlandse militairen die huis, haard, familie en vrienden achter lieten om ergens op deze aardkloot in opdracht van de politiek de vrede proberen te bewaren of te herstellen.

Met trots kan ik zeggen dat ik één van hen ben. 15 jaar lang heb ik gediend bij de Genietroepen van de Koninklijke Landmacht. Onder IFOR, een vredesmacht van de NAVO, ben ik 1 keer uitgezonden naar het voormalige Joegoslavië. In de streek rond Novi-Travnik en Sisava waar in 1984 nog de Olympische winterspelen hadden plaatsgevonden, was nu alles aan puin geschoten.

In de jaren voor mijn uitzending stemde ik op de VVD. Dat zou de partij zijn die goed was voor Defensie, en haar personeel. Na mijn uitzending ben ik mij echter gaan verdiepen in verschillende politieke partijen en bijbehorende verkiezingsprogramma’s. Wat bleek, de partij waar ik op stemde was vooral goed voor de leveranciers van spulletjes, de wapenindustrie, de mensen die verdienen aan de oorlog. Voor de zorg voor het defensiepersoneel deden ze helemaal niets. Ook keken zij niet om naar de achterban, de steun en toeverlaat van een uitgezonden militair, die zo ontzettend belangrijk is voor hen.

Op vragen kreeg ik geen reactie van de VVD, wel van de SP. In het programma van de SP las ik dat zij wél betere omstandigheden eisen voor personeel en achterban. Op dat moment was ik om! Sindsdien kan de SP rekenen op mijn steun. In eerste instantie alleen met mijn stem en het rode potloodje, maar sinds een jaar of 8 ook als actief lid. Ben jij ook om? Mail dan naar weert@sp.nl .

Wil je meer weten over de Veteranendag ? Dat kan hier. Wil je meer weten over het standpunt van de SP en Defensie? Kijk dan hier.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier