h

Wethouder Sterk opent nieuwe huiskamer De Roos

22 maart 2017

Wethouder Sterk opent nieuwe huiskamer De Roos

Foto: Sjoerd van Hoof / www.weertdegekste.nl

Afgelopen vrijdag opende wethouder Sterk de nieuwe huiskamer voor ouderen in het voormalige stadhuis aan de Beekstraat. ‘De Roos’ is een ontmoetingsplek voor ouderen en al tientallen jaren een begrip in Weert.

De ouderen zijn erg tevreden met hun nieuwe plek die gemakkelijker bereikbaar is dan de oude huiskamer. Deze was eerst een de overkant van de Beekstraat gevestigd,boven de ingang van het Muntcomplex.

De huiskamer is om meerdere redenen verhuisd. Welzijnsorganisatie Punt Welzijn die de huiskamer beheerd heeft in de afgelopen jaren helaas moeten bezuinigen. En omdat men liever ‘op stenen dan op mensen bezuinigd’ is er gekozen voor een kleinere ruimte. De oude huiskamer was dan ook zeer ruim en werd niet vaak in zijn geheel gebruikt.

Op de plek van de oude huiskamer worden binnenkort waarschijnlijk stadsappartementen gemaakt. Op de eerste verdieping van het Muntcomplex aan de Beekstraat is ook cultuurorganisatie RICK gevestigd. Ook het RICK is naar een andere locatie op zoek.

Er is veel behoefte aan betaalbare woonruimte in de Binnenstad. Met name onder starters en jongeren. Het College van B&W zet alles op alles om daarvoor te zorgen. Verschillende bedrijfspanden en winkelruimtes staan op de nominatie om binnenkort tot woonruimte verbouwd te worden.

Foto: Sjoerd van Hoof / www.weertdegekste.nl

Foto: Sjoerd van Hoof / www.weertdegekste.nl

Foto: Sjoerd van Hoof / www.weertdegekste.nl

U bent hier