h

Jeroen Goubet in debat over werkgelegenheid en de binnenstad

4 maart 2018

Jeroen Goubet in debat over werkgelegenheid en de binnenstad

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert

Kandidaten van de SP, CDA, VVD, Weert Lokaal, D66 en DUS Weert gingen vanochtend bij WeertFM met elkaar in de debat. De lokale radiozender brengt in vier uitzendingen een aantal thema’s aan de orde in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Vanmorgen ging het over werkgelegenheid in het algemeen en de binnenstad.

Belangrijke thema’s voor de SP. Werk is hèt punt voor de socialisten. Goubet pleitte ervoor dat de gemeente weer een grotere rol krijgt op de arbeidsmarkt. ‘Een aantal jaren terug hadden we nog een gemeentelijk arbeidsbureau. Nu hebben we het UWV wat een grote en logge organisatie is die mensen op zoek naar een baan niet op de juiste plek krijgt. Er is een mismatch. Ik werk zelf in een klein bedrijf en daar schreeuwen ze om mensen terwijl er ook in Weert nog teveel mensen thuis zitten,’ aldus Goubet.

Het idee kreeg van alle partijen bijval. Een punt dat na de verkiezingen dus vlot geregeld kan worden!

Verder ging het over de verplaatsing van de LAKO naar de Roermondseweg en wat we eigenlijk willen met dat bedrijventerrein.

Het feit dat daarmee een pand vrij komt aan het Stationsplein greep Jeroen aan om te pleiten voor het ombouwen van winkelruimte naar woningen in de binnenstad. ‘Weert zit te ruim in haar vierkante meters winkeloppervlak. Daartegenover willen steeds meer mensen in de binnenstad wonen, het is één van de snelst groeiende wijken in Weert. Maak op die manier van de vloek een zegen’. Ook daarover was overeensteming.

Een kleine discussie was er met D66 over het stoppen met samenwerkingsverbanden in Midden Limburg. Beide partijen willen dat maar D66 verweet de SP dat daar in de afgelopen jaren geen stappen toe zijn gezet. De SP wil ook stoppen maar wel op een nette manier. Wachten tot bepaalde verplichtingen zijn afgelopen maar inderdaad nu wel de keuze maken dat het wat Weert betreft niet meer hoeft.

‘Een mooie uitzending waar ik opvallend vaak “eens met de heer Goubet van de SP” hoorde. Blijkbaar komen de beste ideeën toch gewoon bovendrijven’. Volgende week zondag weer!

Beluister het debat.

U bent hier