h

ROOD in actie tegen overvolle fietsenstallingen

19 augustus 2015

ROOD in actie tegen overvolle fietsenstallingen

Foto: MMatthijs Fiddelaers / ROOD Weert

ROOD, de jongerenorganisatie van de Weerter SP haalde vorige week handtekeningen op in de binnenstad vóór meer fietsenstallingen. De stallingen zijn vaak overvol en dat is blijkbaar veel mensen ook een doorn in het oog.

Veel mensen konden de actie van de jonge SP’ers waarderen en tekenden gretig. ROOD zal de komende tijd vaker in de stad te vinden zijn om handtekeningen op te halen. Binnenkort kan er ook on-line getekend worden.

Het is niet de eerste keer dat er actie gevoerd wordt voor meer stallingsplekken. In 2007 stelde ROOD een rapport op dat werd aangeboden aan  toenmalig wethouder Kirkels. Er kwamen toen ook meer plekken, met name bij het station.

Foto: Matthijs Fiddelaers / ROOD Weert

Foto: Sylvano Former / ROOD Weert

ROOD maakt zich nu ook zorgen over het mogelijk verdwijnen van de bewaakte fietsenstalling. De gemeente moet dit jaar veel bezuinigen en de jongeren hopen niet dat daar ook het schrappen van de stalling tussen zit. Weertenaar Ibrahim Döslu, inmiddels ook aangesloten bij ROOD, voerde vorig jaar nog op eigen initiatief en met succes actie voor het open houden van de bewaakte stalling.

U bent hier