h

Ook jongeren willen zekerheid!

30 juni 2017

Ook jongeren willen zekerheid!

Foto: ROOD Weert / www.rood.sp.nl

Gisteren was ROOD weer actief in de binnenstad van Weert. Dit keer met de enquête over flexibele contracten. We hebben veel jongeren kunnen spreken en uit de gesprekken blijkt hoe vervelend jongeren de flexcontracten eigenlijk vinden.

De afgelopen jaren is de onzekerheid voor jongeren op allerlei manieren toegenomen. Meer dan de helft van de jongeren tot 35 jaar heeft een onzeker contract en nog maar een kwart van de jongeren kan financieel op eigen benen staan.

Foto: ROOD Weert / www.rood.sp.nl
Danique van den Bent van ROOD Weert; 'Je weet bijvoorbeeld niet of je over enkele maanden nog werk hebt, of je überhaupt rond kunt komen, of je op vakantie kunt gaan. Met een beetje geluk gaat sparen nog net, maar met evenzoveel pech heb je een studieschuld die je eerst af moet lossen.'

Met de resultaten van de enquête hoopt ROOD een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen over de mening van jongeren. Want de politiek in Den Haag moet in beweging komen en dit is nog maar het begin!

U bent hier