h

ROOD en SP samen op de markt

10 september 2017

ROOD en SP samen op de markt

Foto: Nico van den Bent / www.weert.sp.nl

Op een rustige weekmarkt trokken de SP en haar jongerenorganisatie ROOD gisterenmorgen gezamenlijk op. ROOD voerde actie tegen flexcontracten en de SP ging een praatje aan met de bezoekers van de binnenstad.

Veel mensen waren boos over de aangekondigde stijding van het eigen risico in de zorg. Het eigen risico zal de komende jaren waarschijnlijk voor het eerst boven de vierhonderd euro uitkomen. En dat twerijl twee van de vier partijen die onderhandelen over een nieuw kabinet, CDA en ChristenUnie, in hun verkiezingcampagnes een half jaar geleden nog zeiden het eigen risico te willen verlagen of zelfs afschaffen.

Een loze belofte dus en dat leverde een paar nieuwe steunbetuigingen voor het Nationaal Zorgfonds op.

ROOD voerde actie tegen flexcontracten voor jongeren.

Het was koud, guur en niet zo druk aan de voet van de toren van de Martinuskerk. Maar de SP en ROOD stonden er weer. Ook als er geen verkiezingen zijn!

U bent hier