h

Nieuws, april 2017

26 april 2017

Zet de provincie de deur voor de IJzeren Rijn open?

Zo’n tien jaar geleden sloten Weert, diverse Midden Limburgse, Belgische en Duitse gemeenten samen met de provincie en diverse groene organisaties een ‘pact’ om goederenvervoer via de IJzeren Rijn tegen te houden. De provincie lijkt bij monde van Gedeputeerde Mackus de deur vandaag toch weer open te zetten. De SP wil opheldering en vraagt zich af of het College van Burgemeester en Wethouders net zo verbaasd is.

Lees verder
24 april 2017

Strijd mee tegen armoede!

Foto: Sjoerd van Hoof / www.weertdegekste.nl

Eind vorig jaar is de gemeente op initiatief van de SP gestart met het opzetten van  een Aanvalsplan Aanpak Armoede. De SP verwacht hier veel van: wat is het maximale dat de gemeente op alle mogelijke gebieden kan doen om armoede tegen te gaan. De socialisten hebben daar uiteraard ideeën over en ook in het stadhuis is men druk bezig met het uitwerken van plannen. Maar het belangrijkste is uiteraard wat de mensen ervan vinden.

Lees verder
19 april 2017

Zorg-samenwerking als voorbeeld voor de rest van Nederland

Weert, Nederweert en Leudal willen vanaf 2018 de zorg en dan met name de jeugdhulp anders gaan betalen. En dat is een voorbeeld voor de rest van het land zo blijkt uit een interview met SP-wethouder Paul Sterk in het vakblad Binnenlands Bestuur deze week. Over hoe SP-zorgbeleid de mens voorop plaatst, kwaliteit boven geld stelt en onnodige regeltjes en rompslomp uit de zorg sloopt!

Lees verder
17 april 2017

Gemeente nog niet enthousiast over afschaffen hondenbelasting

Foto: Roberto Aiuto / Pixabay under Creative Commons

De gemeente is niet heel anthousiast over het idee van de SP om de hondenbelasting af te schaffen. Het College van Burgemeester en Wethouders legt de bal bij de gemeenteraad neer en is zelf in ieder geval niet van plan om met een voorstel te komen. Eind vorig jaar gooide de SP met haar rapport ‘Niet Voor De Poes’ het balletje op om de hondenbelasting af te schaffen.

Lees verder
13 april 2017

Milieucrimineel Moeselpeel opgepakt

Foto: Foto Weertdegekste / www.weertdegekste.nl

De politie heeft gisteren een man opgepakt die verdacht wordt van betrokkenheid bij diverse milieudelicten. Het gaat daarbij onder andere om de illegale opslag van chemisch afval aan de Moeselpeelweg en de voormalige scheepswerf in Weert.

Lees verder
6 april 2017

Paul Sterk en Jeroen Goubet over armoede in Weert

Foto: Dion Huiberts / weert-actueel.nl / www.weert-actueel.nl

Al maanden horen we van alle kanten dat het beter gaat met Nederland. Dat is mooi maar als je nog steeds geen baan kunt krijgen of een onzeker flexcontract hebt, je huur ieder jaar stijgt of je koophuis nog steeds ‘onder water’ staat, het eigen risico in de zorg ieder jaar duurder wordt en je misschien zelfs in de schulden zit dan heb je daar helemaal niets aan.

Lees verder

Pagina's

U bent hier