h

Nieuws, mei 2002

29 mei 2002

Kamerlid Gerkens naar Midden-Limburg voor werkbezoek IJzeren Rijn

Het kersvers gekozen Tweede Kamerlid Arda Gerkens komt aanstaande maandag (3 juni) naar Midden-Limburg. Zij wil zich, als woordvoerder Verkeer en Waterstaat voor de Socialistische Partij, op de hoogte stellen van de gevolgen van heringebruikname van de IJzeren Rijn voor de regio. Ze bezoekt Weert en Roermond, oa natuurgebied de Meinweg en de woonwijk de Kemp.

Lees verder
19 mei 2002

SP hoeft niets te betalen aan gemeente

De gemeente Weert heeft de SP in die plaats bericht dat de rekening voor het schoonmaken en afplakken van verkiezingsborden komt te vervallen. Zij had deze rekening gekregen vanwege het volgens de gemeente 'te vroeg' plakken van verkiezingsaffiches door de partij afgelopen januari.

Lees verder
10 mei 2002

Raad Weert vóór sociaal plan bij sloop

"Bij sloop van woningen dient er een sociaal plan te zijn voor de huurders die gedwongen moeten verhuizen. Dit moet onder andere bestaan uit minstens gelijkwaardige herhuisvesting en een vergoeding van de werkelijke kosten voor herinrichting en verhuizing." De gemeenteraad van Weert schaarde zich maandagavond achter deze motie van de Socialistische Partij. De partij is hiermee voorlopig tevreden, maar benadrukt dat deze uitspraak van de raad ook hard nodig was en dat ze nader uitgewerkt dient te worden.

Lees verder
1 mei 2002

SP wil herinnering aan 'Rooie Reus'

De SP stelt voor om Dirk de Vroome (1925-1986), beter bekend als de 'Rooie Reus', in Weert te eren met een beeld of met een straatnaam. De Vroome, die de laatste jaren van zijn leven in Weert woonde, was een bekend actievoerder die in de socialistische traditie echt voor de mensen opkwam

Lees verder

U bent hier