h

Kamerlid Gerkens naar Midden-Limburg voor werkbezoek IJzeren Rijn

29 mei 2002

Kamerlid Gerkens naar Midden-Limburg voor werkbezoek IJzeren Rijn

Het kersvers gekozen Tweede Kamerlid Arda Gerkens komt aanstaande maandag (3 juni) naar Midden-Limburg. Zij wil zich, als woordvoerder Verkeer en Waterstaat voor de Socialistische Partij, op de hoogte stellen van de gevolgen van heringebruikname van de IJzeren Rijn voor de regio. Ze bezoekt Weert en Roermond, oa natuurgebied de Meinweg en de woonwijk de Kemp.

Zoals bekend is de Nederlandse regering voornemens de oude goederenspoorlijn van Belgie naar het Duitse Roergebied opnieuw in gebruik te laten nemen door de ondernemers van de Antwerpse haven. Er heerst echter grote weerstand tegen de plannen in de regio omdat ze ernstige gevolgen hebben voor mens en natuur. Het tracee loopt onder andere door de beschermde natuurgebieden de Weerter- en Budelerbergen, het Nationaal Park de Meinweg, door het centrum van Weert en enkele wijken in Roermond.

Samen met de groene verenigingen en bewonersgroepen keert de SP zich tegen heringebruikname van de IJzeren Rijn. Zij vormen samen de werkgroep Ijzeren Rijn van de Milieufederatie, waarin oa de SP afdeling Weert en Milieudefensie groep Weert zitten.

Kamerlid Gerkens zal maandag meehelpen pamfletten uit te delen bij het 'bewonersoverleg' van Railinfrabeheer. Van 'overleg' is geen sprake volgens de SP en Milieudefensie, het gaat om het eenzijdig informeren van het publiek over de tracévoorkeur van minister Netelenbos.

Het pamflet

U bent hier