h

IJzeren Rijn

17 januari 2018

Discussie IJzeren Rijn: Waar zijn maatregelen bij Weert gebleven? [UPDATE]

Foto: Paul Lempens / SP Weert

Er is de dagen plots weer veel te doen over de IJzeren Rijn. De Belgen zien weer brood in de goederenspoorlijn en er is een zogenaamde kosten-batenanalyse gemaakt. Gelukkig reageert het Samenwerkingsverband IJzeren Rijn ook meteen op die studie door te zeggen dat ze nog steeds het nut van goederenvervoer niet inziet. Maar tot schrik van de SP wordt Weert daarbij slechts in de kantlijn genoemd.

Lees verder
11 oktober 2017

Eindelijk geld voor personentrein Weert – België

Foto: Joey Engelen / VVD Weert

Ondanks een hoop onzalige plannen bevat het Haagse regeerakkoord tussen VVD, CDA, D66 en Christenunie ook positiefs voor Weert: de spoorlijn tussen Weert en Hamont in België wordt geschikt gemaakt voor personenvervoer. Dat betekend dat de lijn ook geëlektrificeerd gaat worden. Weert krijgt haar lang gewenste snelle treinverbinding met Antwerpen.

Lees verder
26 april 2017

Zet de provincie de deur voor de IJzeren Rijn open?

Zo’n tien jaar geleden sloten Weert, diverse Midden Limburgse, Belgische en Duitse gemeenten samen met de provincie en diverse groene organisaties een ‘pact’ om goederenvervoer via de IJzeren Rijn tegen te houden. De provincie lijkt bij monde van Gedeputeerde Mackus de deur vandaag toch weer open te zetten. De SP wil opheldering en vraagt zich af of het College van Burgemeester en Wethouders net zo verbaasd is.

Lees verder
24 februari 2015

Komt Weert in beweging na nieuwe ontwikkelingen IJzeren Rijn?

Foto: Jeroen Goubet / SP Weert

De laatste dagen is er plotseling weer veel te doen rond het opnieuw in gebruik nemen van de IJzeren Rijn. Waar de federale Belgische regering geen interesse in de goederenspoorlijn toont wil de Vlaamse regering juist vaart maken. De SP wil weten of Weert als grote speler in het verzet tegen de IJzeren Rijn in beweging komt en heeft daarom aan het college van B&W het verzoek gedaan om snel bijgepraat te worden.

Lees verder
23 november 2014

IJzeren Rijn: Nee blijft nee!

Politiek Weert blijft tegenstander  van goederenvervoer over de IJzeren Rijn spoorweg. Dat bleek vorige weekt tijdens de begrotingsbehandeling. Op voorstel van D66 repareerde de raad een tekst in de begroting die de deur op een kier zou zetten.

Lees verder
9 januari 2011

IJzeren Rijn komende twintig jaar niet in gebruik

STOP de IJzeren Rijn!De IJzeren Rijn, een voormalige goederenspoorweg die dwars door Weert loopt wordt in ieder geval de komende twintig jaar niet in gebruik genomen. Dat melden diverse regionale en landelijke media vrijdag. België drong in het verleden aan op het opnieuw in gebruik nemen van de IJzeren Rijn om zo een tweede verbinding tussen de Antwerpse haven en het Duitse Ruhrgebied te krijgen.

Lees verder
26 oktober 2009

Lempens op bezoek bij Vlaams Parlement over IJzeren Rijn

SP Tweede Kamerlid Paul Lempens uit Weert was vorige week met een delegatie van de Kamer op bezoek bij het Vlaams Parlement in Brussel. Het gesprek ging vooral over de Westerschelde, maar ook over tolheffing en de IJzeren Rijn.

Lees verder
1 juli 2009

SP: Personentreinen tussen Weert en België goed idee maar wel onder voorwaarden

De SP is voorzichtig positief over het plan van de Belgische spoorwegen NMBS om personentreinen tussen België en Weert te laten rijden. Dat plan kwam deze week naar buiten. NMBS wil het spoor Herentals – Hamont – Weert dubbelspoor maken en elektrificeren. Daardoor kunnen er personentreinen gaan rijden tussen Weert en Antwerpen.

Lees verder
20 mei 2009

SP biedt excuses aan bij organisatoren IJzeren Rijn debat

Eergisteren organiseerde de gemeente Weert een debat over de IJzeren Rijn. Door communicatiefouten binnen de SP was er niemand namens de partij aanwezig bij de discussie. Tot grote spijt, want daardoor leek het misschien net alsof de SP zou bedanken voor het debat, zoals de PVV dat deed. Dat is uiteraard niet het geval. De SP stuurde daarom gisteren, daags na het debat, meteen een brief met excuses aan de organisatoren.

Lees verder
19 mei 2009

SP en GroenLinks willen openbaarmaking rapport IJzeren Rijn

STOP de IJzeren Rijn!De Tweede Kamerleden Ineke Van Gent (GroenLinks) en Paul Lempens (SP) hebben in diverse media kennis genomen van het feit dat het onderzoeksrapport van de Commissie van Onafhankelijke Deskundigen (COD) over de IJzeren Rijn kennelijk is uitgelekt.

Lees verder

Pagina's

U bent hier