h

Blog Jeroen Goubet

30 december 2017

De kneuterigheid voorbij

Pakkend artikel vandaag in de Limburger over ‘de kneuterigheid in de binnenstad’ waarin de voorzitter van de Bewoners Organisatie Binnenstad, Leon Bouwels uitgebreid aan het woord komt.

Lees verder
15 juli 2017

Sterk staaltje Limburgse waterbouwkunde: ‘Je kunt het zien als een soort Lego-waterzuivering…’

Vanaf eind dit jaar krijgt de Weerter waterzuiveringsinstallatie aan de Graafschap Hornelaan een flinke opknapbeurt. Onderdelen van één van de oudste zuiveringen in Limburg zijn aan vervanging toe, lozingsnormen worden strenger en er zijn verbeteringen mogelijk zowel op technisch als op ICT-gebied. En Limburg is op die laatste twee vlakken absoluut koploper in Nederland. Een delegatie van Weerter raadsleden en de wethouder ging vandaag op werkbezoek in Roermond en Simpelveld.

Foto: Jeroen Goubet / SP Weert
Lees verder
6 juli 2017

De stoeptegelcommissie

Gisteren kreeg de raadscommissie Ruimte het weer eens voor elkaar om uren te praten over één onderwerp; de verdeling van het verkeersknelpunten-budget 2017. Ik zeg bewust ‘weer eens’ omdat het geneuzel steeds erger lijkt te worden. En dat terwijl gemeenteraadsleden zouden moeten ‘sturen op hoofdlijnen’ in plaats van stoeptegelniveau. Wat is er toch aan de hand?

Lees verder
21 juni 2017

de lijstverbindingen behoren tot het verleden!

Foto: Jeroen Goubet / SP Weert

Via een vreemde truc behaalden een aantal politieke partijen tijdens afgelopen verkiezingen meer zetels dan de kiezer ze gaf. Maar dat is afgelopen. De Eerste Kamer gaat de zogenaamde lijstverbindingen afschaffen.

Lees verder
14 juni 2017

Roermondse projectontwikkelaars

Foto: Jeroen Goubet / onbekend

De heer Frits Nies schrijft columns in Dagblad De Limburger. Met een
scherpe pen beschrijft hij het reilen en zeilen in het Weertse. En ik
houd daarvan. Van zijn stukjes en het feit dat hij ze mag schrijven.
Journalistieke vrijheid is een van de mooiste verworvenheden in onze
samenleving. De (politieke) macht moet altijd uitgedaagd worden
zodat ze niet gaat denken dat ze ècht belangrijk en onaantastbaar is. De
macht hoort bij de mensen en de journalistiek stelt kritische vragen
namens de mensen. Ik zou zelfs willen dat kranten meer zouden investeren in (onderzoek)journalistiek en minder in roddelblad-achtige columns. Ik dwaal af.

Lees verder
25 april 2017

Binnenbocht of buitenbocht?

Op dit moment wordt het Bassin opgeknapt. Deze belangrijke entree van Weert wordt met name voor fietsers een heel stuk veiliger omdat de fietspaden los van de hoofdrijbaan komen te liggen. Een flinke investering, dat wel, maar veiligheid mag wat mij betreft dat geld kosten.

Lees verder
13 april 2017

Nederweert frustreert

Een opmerkelijke actie van Burgemeester Evers van Nederweert gisteren. In een brief riep hij de gemeenteraad van Weert op een stokje te steken voor de ontwikkeling van een Van der Valkhotel langs de A2. Een burgemeester die raadsleden in een andere gemeente probeert te beïnvloeden. Ik heb het in mijn politieke leven nog nooit meegemaakt.

Lees verder
17 maart 2017

Hoe koos Weert?

Net zoals na afloop van voorgaande verkiezingen maakt de SP een uitgebreide analyse van het stemgedrag van de Weertenaar.

Foto: Onbekend
Lees verder
17 februari 2017

Geheim vergaderen

Foto: Wassim Loumi / Wikipedia Creative Commons
Al zolang de SP in de Weerter gemeenteraad zit zijn geheime vergaderingen een doorn in het oog. Informatie moet voor iedereen hetzelfde zijn en debat moet openbaar plaatsvinden. Wat mij betreft hebben gemeenteraadsleden daar niet méér recht op dan de mensen die ze vertegenwoordigen.
Lees verder
19 januari 2017

Waarom voelt niemand Geert Wilders aan de tand?

In een reactie op waarom niemand anders dan Geert Wilders de frustratie die veel mensen voelen zou kunnen plaatsen dit;
Lees verder

Pagina's

U bent hier