h

De kneuterigheid voorbij

30 december 2017

De kneuterigheid voorbij

Pakkend artikel vandaag in de Limburger over ‘de kneuterigheid in de binnenstad’ waarin de voorzitter van de Bewoners Organisatie Binnenstad, Leon Bouwels uitgebreid aan het woord komt.

Pakkend want de oproep om te stoppen met praten, te stoppen met praatclubjes maar vooral aan de slag te gaan spreekt me aan. Keuzes maken ook.

Pakkend maar met een paar schoonheidsfoutjes. Want niet duidelijk wordt wie die keuzes dan moet gaan maken. Ik hoop niet de gemeente. De gemeente doet het toch nooit goed. Ik denk dat de ondernemers, de BIZ, het pact van de Binnenstad, organisatoren van evenementen, betrokken vrijwilligersorganisaties enzovoorts de keuzes vooral zelf gaan maken.

Schoonheidsfoutje nummer twee is dat er meteen geld bij moet. Buiten dat dit een in mijn ogen ietwat vreemde oproep is van een VVD’er, (de overheid moet zo klein mogelijk zijn, zich vooral niet overal mee bemoeien schuine streep alles financieren is dacht ik het credo van de liberalen) ben ik het er ook niet mee eens. Er gaat al veel geld naar de binnenstad. Als we dan keuzes gaan maken komt er vanzelf geld vrij om datgene waar je voor kiest beter te doen. Ook in dit geval niet meteen naar de gemeente kijken.

En tot slot wordt er één ding niet genoemd. De kneuterigheid moet ook uit de hoofden van de Weertenaren. Ik heb veel steden in Nederland en in het buitenland gezien maar nergens kom ik stedelingen tegen die zo negatief zijn over hun eigen stad. Nieuwe Weertenaren die heel bewust voor onze stad gekozen hebben om hier te wonen zijn daar steevast erg verbaasd over. Uiteraard vraag ik hen dan ook wat zij zien en wat veel Weertenaren blijkbaar niet zien. En dat is dat er in Weert ook veel goed gaat. Dat er nog wat puntjes op de i gezet moeten worden maar dat we daar niet over moeten blijven zeuren.

Een positieve oproep voor 2018 aan alle Weertenaren: noem steeds wanneer je klaagt over iets wat niet goed gaat in Weert ook één ding wat wel goed geregeld is. Trots in de borst. Dan komen we de kneuterigheid voorbij!

Jeroen Goubet

U bent hier