h

Waarom voelt niemand Geert Wilders aan de tand?

19 januari 2017

Waarom voelt niemand Geert Wilders aan de tand?

In een reactie op waarom niemand anders dan Geert Wilders de frustratie die veel mensen voelen zou kunnen plaatsen dit;
 
Verandering zeker. Maar over een man die zegt dat hij grenzen gaat sluiten, moskeeën gaat sluiten, de Koran gaat verbieden moet ik denk ik als politicus een eerlijk oordeel vellen. Hoe wil hij dat gaan doen? De media stelt die vraag blijkbaar niet en ik heb geen idee waarom niet. Ik vindt het best wel erg dat ik die vraag moet proberen te beantwoorden. Waarom voelt niemand Geert Wilders aan de tand? Waar is het gezond verstand?
 
Inhoud.
 
Moskeeën sluiten betekend dat we een religie ondergronds drijven, iets wat sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer is gebeurd in Nederland. En als we het willen betekend het een groot vastgoedprobleem voor waarschijnlijk gemeenten die ervoor op moeten draaien. De moskeeën moeten onteigend worden en ik vraag me af hoe dat de regering Wilders de gemeenten daarvoor gaat compenseren. De financieën zijn dun door alle zorgtaken die mede met instemming van de PVV naar de gemeenten zijn gegaan.
 
Verbod op de koran. Het is mogelijk en binnen onze huidige wet toegestaan om een boek te verbieden. 'Mein Kampf' van Adolf Hitler is bijvoorbeeld verboden. Maar zeker in de laatste jaren is gebleken hoe lastig zo een verbod is met internet en dergelijke. Om een boek te verbieden is een uitgebreide politiemacht nodig die als enkele opdracht heeft illegale kopieën van het boek, in dit geval de Koran, op te sporen.
 
Een politiemacht die op boeken in plaats van boeven jaagt vindt ik niet wenselijk.
 
De grenzen sluiten. Nederland is een handelsland. De grenzen op slot betekend een groot probleem voor onze economie. Niet alleen voor de controles op alles wat er in en uit gaat maar ook de uitwerking van de sancties die verschillende landen, islamitisch of niet, aan ons op gaan leggen vanwege discriminerende handelsbeperkingen.
 
En ja, ik zal nu vast wel de opmerkingen krijgen 'flauw dat je hier allemaal over begint'. Nou, niet flauw! De voorstellen die ik beschrijf komen vanuit Geert Wilders zijn verkiezingsprogramma. En ik bekras slechts het oppervlak!
 
Het gaat ergens over, over geloofwaardigheid. Jullie weten allemaal dat ik een SP'er ben en jullie weten ook dat ik nooit iemand naar de mond praat om op een partij te stemmen.
 
Maar Wilders neemt door flauwekul voorstellen niemand serieus en het is tijd dat hij tot de verantwoording geroepen wordt. Door niet op hem te stemmen wat mij betreft.
 
En daarom mijn eerste en misschien wel enige stemadvies ooit; in ieder geval geen Wilders...

U bent hier