h

Blog Jeroen Goubet

7 december 2016

Vinger aan de pols bij Noord-Afrikaanse asielzoekers AZC

Foto: Jan Leenders

Het College van B&W houdt samen met het COA  en de politie een aantal met name Noord-Afrikaanse asielzoekers op het asielzoekerscentrum (AZC) in Weert nauwlettend in de gaten. Net als in de rest van Nederland zijn er maatregelen genomen om overlast te voorkomen.

Lees verder
9 november 2016

De onvrede is meer zichtbaar dan ooit

Het is veel te gemakkelijk om de aanhangers van Donald Trump weg te zetten als boze, werkeloze, racistische blanke mannen. Hij heeft gewonnen dankzij een grotere groep armen, arbeiders, de middenklasse, dankzij de ‘gewone man’ die ontevreden is. Het is de definitieve openbaring van het falen van het ‘politieke midden’ en het neoliberalisme. En het is ook te gemakkelijk om Trump weg te zetten als een idioot. We, en dan met name links, moet er lessen uit te trekken, ook in Nederland.

Foto: Jeroen Goubet / SP Weert
Lees verder
27 oktober 2016

De mythe van het scheefwonen

Foto: onbekend / www.weert-actueel.nl

Een opmerkelijk artikel onlangs op de website weert-actueel. Deze doorgaans nuchtere lokale nieuwssite plaatste een artikel over ‘scheefwonen’ in Weert. Wat mij betreft is ‘scheefwonen’ één van de meest politiek gemotiveerde termen van de laatste jaren. Een afleiding van het echte probleem.

Lees verder
13 oktober 2016

Weert gaat met sprongen vooruit

Een mooi betoog vandaag van wethouder Van Eersel  die in een uurtje raadsleden meenam langs alle plannen voor Weert. Alle plannen? Ja, zeker op het gebied van stadsontwikkeling, economie, werkgelegenheid, binnenstad, ontwikkelingen in de dorpen en wijken was er weinig dat niet werd aangestipt. Wat er als een rode draad doorheen ging was een hele duidelijke visie, nee meer een missie voor de toekomst van onze stad.

Lees verder
4 oktober 2016

Groter is niet beter

Het mag geen nieuws zijn dat de SP meestal geen voorstander is van schaalvergroting. De menselijke maat is eigenlijk altijd de juiste schaal.
Dat groter niet beter is bewijst het Weerter ziekenhuis vandaag. Het SJG komt de laatste jaren eigenlijk alleen nog maar positief in het nieuws. Hoge waarderingscijfers van patiënten, keurmerken, uitbreiding van het aantal specialismen, investeringen in het gebouw en in technieken, enzovoorts. 

Lees verder
15 september 2016

Besparing of boekhoudkundig trucje?

Foto: Joey Engelen / VVD Weert
Lees verder
27 mei 2016

Reactie op onjuist bericht van de Partij voor Weert

Gisteren plaatste de Partij voor Weert een berichtje op haar Facebookpagina waar wordt beweert dat de SP extra bezuinigd zou hebben op de zorg in Weert bovenop de bezuinigingen die iedere gemeente vanuit Den Haag op haar bordje heeft gekregen. Dit is onjuist.

Lees verder
27 april 2016

Wij willen het zelf doen!

Een sterk opinieartikel gisteren door oud-PvdA raadslid Hans Marechal. In het artikel ‘Het einde van de wijk- en dorpsraden in Weert’ analyseert hij op een rake manier de patstelling die de laatste tijd lijkt te bestaan tussen de wijk- en dorpsraden aan de ene kant en de gemeente aan de andere kant.

Lees verder
7 april 2016

Het NEE van de SP is niet het NEE van Wilders

Verschillende mensen feliciteren mij vandaag met de overwinning van het nee-kamp tijdens het referendum van gisteren. Dank daarvoor uiteraard want ik denk dat de SP een goede tegen-campagne heeft gevoerd, zeker in Weert. En de tegenstemmers hebben gewonnen, ook in Weert.

Lees verder

U bent hier