h

Blog Jeroen Goubet

27 december 2013

Politici die het beter menen te weten

Weert krijgt binnenkort een Regionaal Kennis- en Expertisecentrum (RKEC). Vier onderwijsinstellingen, Het Palet, De Widdonck, De Wijnberg en De Maaskei, slaan de handen ineen om een gezamenlijke plek voor speciaal onderwijs in Weert te bouwen. Er komt een nieuw gebouw aan de Beatrixlaan in Moesel. In mei nam de raad al een definitief besluit tot de bouw, onlangs kreeg de gemeente nog bijna twee miljoen euro extra subsidie van de provincie, de plannen zijn af, de schop is nog net niet in de grond. Plotseling komen VVD en D66 vandaag met een nieuw plan: het RKEC moet naar het KMS-terrein. Ik vindt dit geen slim idee. 
Lees verder
14 december 2013

het speelveld is bekend, nu nog de speluitleg

Als laatste grote partij maakte het CDA deze week haar kandidatenlijst voor Weert bekend. Meer nog dan andere partijen kiezen ze voor flinke verjonging in hun kandidatenlijst. Dat is goed. Ik vind het redelijk beschamend dat ik als 28 jarige het jongste raadslid ben in Weert.

Lees verder
12 december 2013

Net een gewone vent

Gisteren besprak ik samen met de fractievoorzitters van de andere Weerter partijen tijdens een lunch met meneer Bovens, de gouverneur van Limburg. De gouverneur, of commissaris van de koning, was op ambtsbezoek in Weert.

Lees verder
21 november 2013

KMS weg? VVD, PvdA, D66 en GroenLinks hebben boter op hun hoofd!

Met één zin gooide de (Limburgse) minister van Defensie Plasschaert gisteren het hek van de KMS in Weert dicht. Ze ontraadde een motie van het CDA om de KMS te behouden en had zelfs het lef om te zeggen dat Weert zich maar beter kan neerleggen bij de 'realiteit' en haar energie moet steken in het zoeken naar alternatieve invullingen van de kazerne. Hoe arrogant! Het terrein is nota bene van Defensie!

Lees verder
31 oktober 2013

Bospop gevecht

De afgelopen weken is er een beeld ontstaan van een gevecht tussen de Bospop organisatie en de gemeente. 'Burgemeester Heijmans versus Mister Bospop Peter Verkennis' zo luidde zelfs de titel van een item van Weert televisie op 16 oktober.

Lees verder
17 oktober 2013

Interesseert de Weerter raad zich wel voor de echte belangrijke zaken?

In 2015 wordt de gemeente verantwoordelijk voor de uitvoering van de jeugdzorg. Een flinke verandering en een flinke verantwoordelijkheid. Schijnbaar vindt het overgrote deel van de partijen in de Weerter gemeenteraad dit echter niet interessant.

Lees verder
12 oktober 2013

Gemeente spreekt zichzelf tegen: wel voldoende leerlingen voor brede school in Leuken!

Eerder dit jaar werd bekend dat het college van B&W van Weert geen school met kinderopvang en gymzaal meer wil bouwen in de wijk Leuken. De voornaamste reden hiervoor is volgens wethouder Coolen dat de leerlingenaantallen dalen en men niet wil bouwen voor leegstand. De wethouder zegt dit op een manier alsof het een feit is. Cijfers liegen niet toch?

Lees verder
24 september 2013

Weerter SP'ers protesteren mee in Amsterdam

Een kleine tien Weerter SP'ers protesteerden afgelopen zaterdag samen met 5000 anderen tegen het kabinetsbeleid. Afdelingsvoorzitter Ronald van Raaij maakte een klein sfeerbeeld.

Lees verder
1 september 2013

Miljoenendeal met een vraagteken

Afgelopen week kondigde de gemeente met tromgeroffel een vastgoeddeal ter waarde van meer dan vijf miljoen euro voor het nieuwe industrieterrein Kampershoek-Noord aan. Een tussenpartij krijgt het 'recht van eerste koop' op de grond en probeert die via haar eigen netwerk te verkopen. Zodra dat lukt koopt de tussenpartij de grond van de gemeente.

Lees verder
14 augustus 2013

Ook Laar/Laarveld en Leuken verdienen de beste schoolgebouwen

Gisteren was ik samen met collega SP-raadslid Angela Geurts op bezoek bij de directie van de grootste Weerter onderwijskoepel in het basisonderwijs, Meerderweert. Meerterweert is de koepel van vijftien basisscholen in de gemeenten Weert en Nederweert. Meerderweert trekt aan de bel over de voorgenomen versoberingen van twee te bouwen scholen in Weert.

Lees verder

Pagina's

U bent hier