h

Politici die het beter menen te weten

27 december 2013

Politici die het beter menen te weten

Weert krijgt binnenkort een Regionaal Kennis- en Expertisecentrum (RKEC). Vier onderwijsinstellingen, Het Palet, De Widdonck, De Wijnberg en De Maaskei, slaan de handen ineen om een gezamenlijke plek voor speciaal onderwijs in Weert te bouwen. Er komt een nieuw gebouw aan de Beatrixlaan in Moesel. In mei nam de raad al een definitief besluit tot de bouw, onlangs kreeg de gemeente nog bijna twee miljoen euro extra subsidie van de provincie, de plannen zijn af, de schop is nog net niet in de grond. Plotseling komen VVD en D66 vandaag met een nieuw plan: het RKEC moet naar het KMS-terrein. Ik vindt dit geen slim idee. 
Het kan denk ik alleen vertraging voor het RKEC betekenen en zorgvuldig gemaakte plannen die helemaal af zijn worden overhoop gegooid.
 
Belangrijker nog, ik lees nergens in het verhaal van VVD en D66 hoe de betrokken partijen die in RKEC gevestigd gaan worden hierover denken. Zij zijn een zeer  vergaande samenwerking met elkaar aangegaan, nemen gezamenlijk de risico’s om het centrum te kunnen realiseren. Dat verdient alle lof.
 
Ik heb nooit klachten gehoord over samenwerking met de gemeente en ik heb daarom de sterk de indruk dat ook de locatiekeuze een zorgvuldig besluit van het RKEC samen met de gemeente is geweest. Het voelt goed. Waarom denken VVD en D66 het nu beter te weten?
 
Het is ook niet goed dat er hap-snap besluiten genomen worden over de invulling van het KMS-terrein. Meteen op de rem voordat het weer gebeurt! Het terrein heeft een samenhang en moet als één geheel een andere bestemming krijgen. Voor er een besluit genomen wordt moet eerst goed gekeken worden of het RKEC daarin past en dat levert zoals ik net al aangaf alleen maar vertraging op.
 
VVD en D66 zijn ook de partijen die niets zien in kinderopvang bij de scholen in Leuken en Laar. Laten ze ze daar eerst nog maar eens goed over nadenken!
 
Jeroen Goubet

U bent hier