h

Bospop gevecht

31 oktober 2013

Bospop gevecht

De afgelopen weken is er een beeld ontstaan van een gevecht tussen de Bospop organisatie en de gemeente. 'Burgemeester Heijmans versus Mister Bospop Peter Verkennis' zo luidde zelfs de titel van een item van Weert televisie op 16 oktober.

Gisteren sprakt de gemeenteraad over het gedoe. Anderhalf uur lang zelfs. Er werd ingesproken door de Bospop organisatie, er kwam een motie van het CDA, de burgemeester deed zijn verhaal, een verhit debat met schorsingen en achterkamertjes volgde, de motie ging van tafel en we leken weer terug bij af.

Maar de waarheid is eigenlijk heel simpel. Ik kan er niet veel over zeggen, maar ik zeg wel dit. Achter de schermen is er een derde speler en dat is Mojo-concerts. De concert en festivalorganisator met een monopoliepositie in Nederland. Daar zit het grote geld en de praktijk leert dat het grote geld vaak veel moois kapot maakt en niet vies is van druk uitoefenen of zelfs chantage. SP kamerlid Arda Gerkens stelde daar in 2010 al ooit vragen over.

Een gevecht tussen twee kemphanen is leuk voor de bühne zodat iedereen partij kan kiezen en kan afgeven op de ander. Maar kijk altijd goed of er een derde speler is want die heeft dan vaak de sleutel in handen.

Jeroen Goubet

U bent hier