h

Regionale samenwerking

6 oktober 2016

Gemeente wil geen uitspraak doen over frauderende directeur

Foto: onbekend / www.flazingo.com

Eind augustus stelde de SP vragen over de verwevenheid tussen de Ontwikkelingsmaatschappij Midden Limburg (OML) en andere regionale samenwerkingsverbanden. Dit om duidelijk te krijgen of de voor fraude veroordeelde directeur van OML Tilman Scheurs ook al dan niet direct zeggenschap heeft over Weerter geld. Dat blijkt niet het geval maar voor de rest stelt het antwoord van de gemeente teleur.

Lees verder
26 augustus 2016

SP vraagt om uitspraak gemeente over directeur samenwerkingsverband

Foto: onbekend / www.flazingo.com

Deze week bond de gemeente Roerdalen de kat de bel aan door duidelijk te stellen dat wat haar betreft de heer Tilman Schreurs niet aan kan blijven als directeur van de Ontwikkelingsmaatschappij Midden Limburg (OML). Schreurs was voorheen wethouder van Roermond en in het corruptieschandaal rond Jos van Rey is hij onlangs veroordeeld voor omkoping. De gemeente Weert is geen aandeelhouder van OML maar de organisatie is wel verweven met andere regionale samenwerkingsverbanden. De SP wil weten hoe de vork precies in de steel zit en dat Weert zich uitspreekt.

Lees verder
24 juni 2016

Plannen bij de buren...

De gemeente Nederweert reageert verheugd op de mogelijke komst van de Action in het centrum. Daarvoor moet eerst het centrumplan worden goedgekeurd, waarna Jan Linders naar een andere locatie kan verhuizen. De reactie van de gemeente is opvallend. Nederweert vond eerder dat de gemeente Weert bij de plannen voor het winkelcentrum Leuken beter naar de regionale effecten had moeten kijken.

Lees verder
22 april 2016

Niet opnieuw Brussel in het klein organiseren

Waarom maak ik mij zo druk om regionale samenwerking? Mijn belangrijkste reden is in de goede vorm het veel kan opleveren, maar bij een verkeerde aanpak het ontzettend veel kost. Daarbij gaat het om gemeenschapsgeld, tijd en inzet die dan niet besteed kan worden aan bijvoorbeeld zorg, armoedebestrijding of mensen begeleiden naar werk.

Lees verder
2 november 2014

College gaat zich inzetten voor scholingsfonds

Wethouder Litjens gaat zich binnen het regionale arbeidsmarktbeleid inzetten om een scholingsfonds te vormen door het bedrijfsleven. Doel van dit fonds is om werknemers in de regio Midden-Limburg 'werk-fit' te houden.

Lees verder
14 oktober 2014

SP wil scholingsfonds bij invoering participatiewet

Voor de invoering van de participatiewet werkt de gemeente Weert samen met de andere gemeenten in Midden Limburg. Samen vormen zij de arbeidsmarktregio, waar ook het UWV, de sociale werkvoorzieningen Risse en Westrom, onderwijs en werkgevers aan deel nemen. Er is een notitie opgesteld waarin de uitgangspunten rondom de participatiewet zijn verwoord. De SP in Weert mist hier de rol en verantwoordelijkheid van de werkgevers in.

Lees verder
10 juli 2014

SP Weert wil opheldering over besteding GOML-geld ECI Roermond

De SP wil opheldering over Weerter geld dat naar het geflopte prestigeproject ECI cultuurfabriek in Roermond is gegaan. Het lijkt erop dat via de gewraakte ‘Gebieds-ontwikkeling Midden-Limburg’, waar de SP zich altijd tegen heeft verzet, er ten onrechte gemeenschapsgeld in het project is gestoken omdat men zich niet aan afspraken en regels heeft gehouden.

Lees verder
6 maart 2013

SP verbaast zich over kabelskibaan bij Maasplassen

De IJzeren Man in WeertZowel bij de IJzeren Man in Weert als bij de Boschmolenplas (Maasplassen Roermond) zijn een kabelskibaan gepland. De SP is hier verbaasd over dat op korte afstand van elkaar deze voorzieningen komen. De partij vraagt het Weerter college waarom een en ander niet beter is afgestemd op elkaar door regionale samenwerking in de GOML.

Lees verder
1 juni 2012

Raad stelt voorwaarden aan projecten regiofonds

Investeer in mensen in plaats van asfaltMede op voortouw van de SP stelt de gemeenteraad van Weert vanaf nu strengere eisen aan het financieren van projecten binnen de gebiedsontwikkeling Midden Limburg (GOML)

Lees verder
13 mei 2012

Weert zet rem op grote regionale projecten

Investeer in mensen in plaats van asfaltDe regionale samenwerking via de Gebiedsontwikkeling Midden Limburg (GOML) krijgt de gevraagde bijdrage van Weert niet. Een meerderheid van de gemeenteraad wil geen 2,7 miljoen euro voor enkele regionale projecten. Hiermee komt geen geld beschikbaar voor de N280, de ringweg Nederweert, de Maasplassen en de economische uitvoeringsagenda.

Lees verder

Pagina's

U bent hier