h

College gaat zich inzetten voor scholingsfonds

2 november 2014

College gaat zich inzetten voor scholingsfonds

Wethouder Litjens gaat zich binnen het regionale arbeidsmarktbeleid inzetten om een scholingsfonds te vormen door het bedrijfsleven. Doel van dit fonds is om werknemers in de regio Midden-Limburg 'werk-fit' te houden.

Bert PeterseDe SP had hier eerder toe al een voorstel gelanceerd.

SP-raadslid Bert Peterse is tevreden: "De wethouder neemt ons initiatief over en gaat hierover in overleg binnen de arbeidsmarktregio. Dat is een mooi resultaat. Toch wilden we een wijzigingsvoorstel in stemming brengen. Reden is dat er door de gemeenteraad een politieke uitspraak gedaan wordt en de wethoduer sterker naar de andere gemeenten staat. Ons voorstel kreeg alleen steun van de PvdA. De andere partijen vonden de toezegging van de wethouder ver genoeg gaan."

SP wil scholingsfonds bij invoering participatiewet

U bent hier