h

Fractie

De SP is sinds 2002 vertegenwoordigd in de Weerter gemeenteraad, sinds 2014 met vier van de 29 raadszetels . Namens de SP is één commissielid-niet-raadslid actief. Sinds 2014 neemt de SP deel aan het College van Burgemeester en Wethouders. Contact met de fractie

Foto: Dion Huijbers / Dion Huijbers

9 december 2017

Vragen over handelswijze burgemeester beantwoord. Interpellatie niet meer nodig.

Burgemeester Heijmans en SP fractievoorzitter Jeroen Goubet hebben afgelopen woensdag met elkaar gesproken over het verzoek tot een interpellatiedebat. Tijdens dit gesprek hebben Goubet en Heijmans gesproken over de reden voor het debat en heeft de burgemeester vooruitlopend daarop de belangrijkste vragen beantwoord. De gezamenlijke conclusie is dat een interpellatie niet meer nodig is. Het onderwerp zal wel op de agenda van de raadsvergadering geplaatst worden zodat de SP en ook de andere partijen alle vragen kunnen stellen aan de burgemeester die ze willen.

Lees verder
4 december 2017

SP wil interpellatiedebat over handelswijze burgemeester

Foto: Midden Limburg actueel / www.midden-limburg actueel .nl

De SP gaat een zwaar middel inzetten om duidelijk te krijgen wat er allemaal wel en niet is gebeurd rond de hulp die burgemeester Heijmans heeft gegeven aan het onderduiken van een Syrisch gezin in Weert nu anderhalf jaar geleden. De partij heeft een interpellatiedebat aangevraagd wat wil zeggen dat tijdens een openbaar debat in de gemeenteraad ter plekke de onderste steen boven moeten komen.

Lees verder
18 november 2017

Banenplan SP aangenomen: meer werk in Weert!

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert

De gemeenteraad van Weert heeft vorige week zonder tegenstem het ‘1001-banenplan’ van de SP aangenomen. In de komende jaren gaat de gemeente met hulp van de provincie aan de slag om mensen aan het werk te helpen waar dat nu niet lukt.

Lees verder
17 november 2017

Statiegeld kleine flesjes en blikjes

Foto: karin

De SP wil iets doen aan het zwerfvuil in Weert. Daarom werd de motie 'statiegeld op kleine flesjes en blikjes' ingediend tijdens de begrotingsbehandeling en met ruime meerderheid aangenomen!

Lees verder
16 november 2017

Bewaakte fietsenstalling Hegstraat wordt gratis

Foto: Nico van den Bent / SP Weert

Tijdens de begrotingsbehandeling op woensdag 15 november werd een amendement door de SP ingediend om de bewaakte fietsenstalling aan de Hegstraat gratis te maken voor alle gebruikers. Het amendement kon rekenen op een brede steun in de raad. 

Lees verder
8 november 2017

Provincie neemt voortouw in aanleg ecoduct over kanaal

Foto: Sjoerd van Hoof / www.weertdegekste.nl

De provincie Limburg gaat in samenwerking met andere overheden en instanties aan de slag om een ecoduct over de Zuid Willemsvaart en de Kempenweg aan te leggen. Het ecoduct komt ter hoogte van de plek waar de Tungelroyse Beek het kanaal kruist.

Lees verder
4 november 2017

Dit zijn onze kandidaten!

Foto: Mathijs Fiddelaers / SP Weert

Vrijdagavond hebben de leden van de SP de kandidatenlijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Dat gebeurde tijdens een feestelijke ledenvergadering in het Keenterhart.

Lees verder
1 november 2017

Debat hoort niet anoniem

Deze week verscheen in de Limburger een artikel onder de kop 'College zet raad Weert vaak op zijspoor'. Na deze titel in chocoladeletters worden een aantal actuele discussies of voorvallen opgesomd waaruit dit zou blijken. De kritiek is anoniem en eenzijdig, zonder dat deze te herleiden is. Democratie werkt alleen bij een debat in openheid en kritische (lokale) journalistiek.

Lees verder
28 oktober 2017

Bij het overlijden van Gerrit van Buuren

Foto: onbekend / foto via Twitter

Vanochtend bereikte ons het droeve bericht dat VVD-raadslid Gerrit van Buuren is overleden. Gerrit werd eerder deze maand in Duitsland getroffen door een herseninfarct en lag sindsdien in een ziekenhuis in Frankfurt. Wij zijn intens verdrietig.

Lees verder
23 oktober 2017

Jeroen Goubet kandidaat lijsttrekker SP Weert

Foto: Ibrahim Doslu / SP Weert

Het bestuur van de SP Weert draagt Jeroen Goubet voor als lijsttrekker tijdens de raadsverkiezingen in maart volgend jaar. Jeroen is fractievoorzitter in de gemeenteraad. In 2014 was hij ook lijsttrekker. Wethouder Paul Sterk sluit de veertig namen tellende SP-lijst af.

Lees verder

Pagina's

U bent hier