h

SP bereid te praten over nieuw college maar staat niet te springen

29 maart 2018

SP bereid te praten over nieuw college maar staat niet te springen

Donderdagochtend heeft de SP een eerste gesprek gehad met informateur Laenen. Namens Weert Lokaal gaat hij een advies uitbrengen welke partijen in Weert volgens hem een nieuw gemeentebestuur zouden moeten gaan vormen. De SP heeft aangegeven bereid te zijn om best te willen praten maar niet staat te springen vanwege de teleurstellende verkiezingsuitslag.

René Laenen is partijvoorzitter van Weert Lokaal en stond ook aan de basis van het bestuur van SP, Weert Lokaal en VVD dat de stad in de afgelopen vier jaren bestuurde.

De SP heeft vertrouwen in zijn kennis en kunde. En die zullen beide nodig zijn om de moeilijke puzzel die de verkiezingsuitslag opleverde te leggen.

Foto: Maurits Gemmink / SP
Het gesprek duurde zo’n anderhalf uur en was open en eerlijk. ‘Maar over de inhoud kan ik niks zeggen. En dat zal ook zo gelden als we toch gevraagd worden om te gaan onderhandelen. Een broedende kip moet je niet storen', aldus oud-lijsttrekker en herkozen raadslid Jeroen Goubet die samen met wethouder Paul Sterk een eventueel onderhandelingsteam zal vormen.

Laenen sprak vrijdag met alle zeven partijen die in de nieuwe Weerter raad vertegenwoordigd zijn. De dag daarvoor sprak hij met de zittende wethouders, de burgemeester en de gemeentesecretaris. In de komende week gaat hij met diverse (maatschappelijke) instellingen en andere belanghebbenden spreken en hij wil ook een manier vinden om de mening te horen mensen die niet zijn gaan stemmen. Mogelijk volgt er nog een tweede gespreksronde met enkele politieke partijen.

Laenen verwacht binnen een week of twee zijn advies uit te kunnen brengen.

U bent hier